Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK kapısında

Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK kapısında
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası kendisine randevu vermeyen Türkiye İstatistik Kurumu'na gitti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu TÜİK'in kapısında açıklamalarda bulundu.

Bugün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31 arttı. Aylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi. 

Resmi verilerin açıklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK binasına gitti ancak kapılar, ana muhalefet partisine açılmadı. 

TÜİK kapısının önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "TÜİK'in rakamı 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Dün TÜİK başkanlığından randevu istedik, sağlıklı bilgiler almak istedik. Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. İnternet sitelerindeki açıklamada 'Merkezlerimize gelip bilgi alabilirsiniz' yazıyor. Devletin sahip olduğu bilgiler ve bu bilgilerin nasıl toplandığı ana muhalefet liderine açıklanmak istenmiyor. TÜİK, bu tablo, aslında Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Enflasyon rakamlarını açıkladılar, bu rakamlar güven vermiyor. Buraya gelişimin nedeni milyonların hakkını savunmak. Devlet memurlarına sesleniyorum; Görevinizi yapın. TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir Saray kurumu olmuştur" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar