Kemal Kılıçdaroğlu: "Süleyman Şah Türbesi'ni topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Süleyman Şah Türbesi'ni topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da muhtar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Süleyman Şah Türbesi ile ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu: "Topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım" açıklamasında bulundu.

"Süleyman Şah Türbesi'ni topraklarımıza katmazsam..."

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmamız lazım. 

"İLK DÖRT MADDEYE KİMSE DOKUNAMAZ"

Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmesi teklif dahil edilemez. Hiç kimse ilk 4 maddeye dokunamaz. İlk 4 maddenin teminatı Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli vatandaşlarıdır. 

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, peki millet egemenliğini nasıl kullanacak? Yetki bir kişiye, bir aileye, bir kuruma verilmez. 3 organ var; yasama, yürütme, yargı aracılığıyla millet egemenliğini kullanır. 

"DÜN ÖNEMLİ BİR BELGE ULAŞTI"

Bugün geldiğimiz nokta. Dün önemli bir belge ulaştı. Arkadaşlara söyledim bunu kamuoyuyla paylaşın diye. Gidiyorsunuz önce temel atıyorsunuz, temel attıktan sonra ihale yapıyorsunuz. Temeli atan firmaya ihaleyi veriyorsunuz, akıl alacak şey mi bu? Önce ihaleyi yaparsınız, kim kazanırsa gider temelini atarsınız. 

Bir devlet bir kişinin iradesine teslim edilebilir mi?

"KANUN TEKLİFLERİNİ MİLLETVEKİLLERİ VERECEK"

Yine bir garip uygulamayı anlatayım. Sistem değişti. Kanun tekliflerini milletvekilleri verecek... Her işi ehline teslim etmeniz lazım. Kanun teklifleri dünyanın bütün ülkelerinde işin ehli tarafından yani bürokrasi tarafından hazırlanır. 

" BU MUDUR MİLLİYETÇİLİK? 128 MİLYAR DOLAR YOK EDİLDİYSE..."

Bir hükümet veya bir cumhurbaşkanı nasıl oluyor da kendi vatandaşı üzerinden dolar üzerinden borçlanır. Senin Merkez Bankan var, niye dolar üzerinden borçlanıyorsun? Bu mudur milliyetçilik? Milliyetçilik sıradan bir kavram değildir. Milliyetçi olmak da kolay bir olay değildir. Milliyetçilik her şeyden önce kendi ülkesinin çıkarlarını savunmaktır. Eğer Merkez Bankası'nda yasadışı 128 milyar dolar yok edildiyse ve bunun hesabı verilmiyorsa ortada bir sorun var demektir. Dile kolay 128 milyar dolar. Eğer biz 190 milyar doların üzerinde bir faizi Londra'daki tefecilere ödüyorsak, kim ödüyor bu parayı? Sizler ödüyorsunuz. Ekmek, kömür alırken...

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Süleyman Şah Türbesi'ni topraklarımıza katmazsam siyaseti bırakırım.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar