Kemal Kılıçdaroğlu: "Merkez Bankası'nın dini nedir?"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Merkez Bankası'nın dini nedir?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 yazarlarının sorularını yanıtlarken, "CHP dinsiz parti mi, demek istiyorsun' dedim. Gülerek 'Tam da onu soracaktım' dedi'. 'Merkez Bankası'nın dini nedir?' diye sordum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 yazarlarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partisine mesafeli muhafazakâr kesimlerle düzenli yaptıkları toplantıları anlatırken, "Bazen kendilerine takılıyorum; siz kendinize muhafazakâr diyorsunuz ama muhafazakâr değilsiniz. Asıl muhafazakâr bizdik, yıllar yılı değişmemek için direndik' diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

“MERKEZ BANKASI'NIN DİNİ NEDİR?”

"Din elbette önemli bir faktör. Seçimlerden çok önce CHP'ye sıfır oy çıkan köylerde, ağırlığı Karadeniz Bölgesi'ne vererek muhtarlarla toplantılar yaptığımızı söylemiştim. Bu toplantılarda da 'CHP'nin dine mesafeli olduğu, inançlarla sorunlu olduğu' gibi yanlış bir kanaatin yaygın olduğunu görmüştüm. Kadın vaizeler ile yapılan toplantıda da benzer bir kanaat öne çıkmıştı. Toplantıda baktım bir katılımcı soru soracak ama zorlanıyor. 'CHP dinsiz parti mi, demek istiyorsun' dedim. Gülerek 'Tam da onu soracaktım' dedi' (Gülüyor)

'Merkez Bankası'nın dini nedir?' diye sordum. Yanıt vermedi. 'Kurumların dini olmaz, olamaz. Din, iman, inanç Allah ile kul arasında, insan arasında' dedim. 'Haklısınız' dedi. 'Bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı’nı CHP kurdu. İlk imam hatip okullarını, ilahiyat fakültelerini açan CHP’dir. Kuran-ı Kerim’in tefsir ve mealini, Elmalılı Hamdi Yazır Hoca’ya yazdırtan Atatürk’tür' dedim ve diğer benzer örnekleri verdim."

“NEDEN CHP'YE OY VERMİYORLAR” SORUSUNUN YANITI

"Bu tür toplantılar için ağırlıklı olarak aralarında Ankara ve İstanbul’un da olduğu 14 ili hedef olarak belirledik. Bizim sorularımızdan (Neden CHP'ye oy vermiyorlar? / T24)  ortaya çıkan sonuç ise CHP’nin bu isimlere ve bu isimlerin temsil ettiği toplum kesimlerine yönelik tepeden baktığı yönünde bir yargının olduğu. Üzülerek ifade edeyim, bizim halka tepeden baktığımız, küçümsediğimiz gibi bir algının yerleştiğini gördüm. Eğer biz böyle görünüyorsak, bunun sorumlusu biziz. Ama şunu da görüyorum, toplantıların sonunda bu yargı büyük ölçüde kırılmış oluyor."

"Gözlemlerimiz ise demokrasi ve ekonomik gelişmeler bağlamında AKP’den uzaklaşmanın hızla arttığı yönünde. Bu tablo, daha çok gözün CHP’ye yönelmesine neden oluyor. Bu durumu örneğin Aksaray'da açıkça gözlemledik. Bizim geçmişte, ekonomiyi yönetme konusunda iyi bir sınav vermediğimiz bir gerçek. Ama şimdi AKP kadrolarını en az üç kez katlayacak son derece nitelikli kadrolarımızla Türkiye'yi yönetmeye hazırız. Türkiye'yi yönetecek güçlü, donanımlı ekiplere sahibiz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar