Kemal Kılıçdaroğlu: Cuma günü 450 milyon dolar satıldı, kim vurgun yaptı?

Kemal Kılıçdaroğlu: Cuma günü 450 milyon dolar satıldı, kim vurgun yaptı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "İstanbul Sözleşmesini ben feshediyorum dedi. Kimsin sen? Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsun onu biliyoruz. 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkide bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, " Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı, kim voliyi vurdu bilinmiyor. Açıklanır mı, açıklanmaz" diyerek doların artmasından önce satılan dolar kurunu sordu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak hepimizin namus borcudur. İnandığımız yoldan hiçbir güç bizi geri döndüremeyecek. Bu mücadele bir hak mücadelesidir. Bunu böyle bilelim.

Her karış toprağında şehitlerimizin olduğu bir bölgede Çanakkale Geçilmez destanı yazıldı. Milletin iradesi geçilmez kıldı, padişahın iradesi geçilir kıldı.

Neden tek adamın her dediği olsun düşüncesine karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişiye emanet edemeyiz. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Önce Allah'a sonra kendinize sonra bize güveneceksiniz. Türkiye'yi aydınlığa beraber çıkaracağız. 21. yüzyılda devlet hastanesinde uzman doktor yok. CHP olarak herkesin yanında olacağız. Öyle bir noktaya geldik ki, akşam yatarken yarın sabah ne olacağını bilmiyoruz. Sabah kalktığımızda hangi kabusa uyanacağımızı da bilmiyoruz. 

Devlet intikamla, öfkeyle, cehalet içinde yönetilmez. Geldiğimiz nokta budur. İsrafla devlet yönetilmez, savurganlıkla devlet yönetilmez. Bütün bunları biliyoruz. 

Bu kadar kin, bu kadar öfke nasıl oluyor. Bu kin ve öfke saraydan ta üniversitelere kadar yansıyor. Ahlak denen bir şey yok mu, vefa denen bir şey yok mu? Vefayı, ahlakı, adaleti unutturmaya çalışıyorlar.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesini ben feshediyorum dedi. Kimsin sen? Kinle, öfkeyle devleti yönetiyorsun onu biliyoruz. Siyaseti cep doldurma aracı olarak gördüğünü de biliyoruz. Yandaşlarına milyar dolarları kazandırdığını da biliyoruz. İşi olanı işinden ettiğini de biliyoruz. Ama 42 milyon kadına ihanet edeni de artık şimdi biliyoruz ve öğreniyoruz. 

Devlet, bu koltukta kalayım ne olursa olsun anlayışıyla yönetilmez. Koltuk için toplumun feda edildiği bir ülkede ne gelişmeyi, ne demokrasiyi ne kadın erkek eşitliğini asla bulamazsınız.

İstanbul Sözleşmesi... Bir sabah kalktık. Bu parlamentodan oy birliğiyle çıkan, kendisinin de imzaladığı yürürlüğe koyduğu bir sözleşmeyi ben feshettim diyor. Kime danıştın, kime sordun? Hangi kadınlara sordun sen. Bu kadınlara ne düşünüyor diye sordun mu? Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun? Ben feshettim diyor. Çoğu vatandaşımız bu sözleşmenin içeriğini tam bilmiyor. Ben özellikle AKP'ye ve MHP'ye oy veren kadınlara seslenmek isterim. Diyorlar ki Cumhur ittifakı. Aslında koltuk ittifakı var orada. Bütün mücadele "koltuğumu nasıl korurum.
 
Kadınları her türlü şiddete karşı korumak, kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti kaldırmak." Bütün kadınların huzurunda Erdoğan'a soruyorum. Sen bunun neresine karşısın?

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak..." Bunun neresine karşısın.

Hangi gerekçeyle sen bunu feshettin. Bir hakkı kadınların elinden almak zorbalıktır. Bu devlette zorbalığa asla izin vermeyeceğiz.

Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Mağdur olan sizsiniz. Sizin haklarınız sizin elinizden alınmak isteniyor. Kadın mı, şiddete uğrayabilir... Kadın mı, öldürülebilir. Kadın mı, çocuk mu tecavüz edilebilir... Ya böyle bir anlayış olabilir mi? Böyle bir anlayışın ahlaklı yönü var mıdır?
Adım gibi biliyorum, o zorbayı oradan indireceksiniz. Kimse kadınların önünde takoz olmayacak.

"CUMA GÜNÜ 450 MİLYON DOLAR SATILDI, KİM VURGUN YAPTI?"

Devlet, bu koltukta kalayım ne olursa olsun anlayışıyla yönetilmez. Koltuk için toplumun feda edildiği bir ülkede ne gelişmeyi, ne demokrasiyi ne kadın erkek eşitliğini asla bulamazsınız.

Eskiden denirdi ki 1 ay sonra, 1 hafta sonra ne olacak. Şimdi yatıyoruz, 1 gün sonra ne olacak... İzlenen ekonomi politikası dünyada alay konusu. Ekonomi var bir de erdonomi var. Erdonomi ne demek, 128 milyar doları birilerine vermek. Erdonomi ne demek ekonomiden bihaber olmak, istediği adamı istediği zaman göreve getirip istediği zaman görevden almak. 

Erdonomi ne demek? Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı, kim voliyi vurdu bilinmiyor. Açıklanır mı, açıklanmaz.

Eskiden bir kişi çalışır bütün aileye bakardı. Şimdi 83 milyon kişi çalışıyoruz saraya ve Londra'daki bir avuç tefeciye bakıyoruz. 

Biz bu ülkede kadına şiddeti önleyeceğiz. Biz herkesin huzur içinde yaşamasını sağlayacağız. Her evde tencerenin kaynamasını sağlayacağız. İşsizlik belasını bitireceğiz. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar