CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP ittifakta var mı sorusuna böyle yanıt verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP ittifakta var mı sorusuna böyle yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox'da İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, HDP Millet İttifakı’nda olmadığına dikkat çekerek, "Biz 4 partiyiz. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox'da İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

AKP Kongreleri yerine keşke bizimde kongrelerimizin görüntülerini verseydiler. İnsana değer vermiyorlar. Hadi bana değer vermiyorsun. Kendi seçmenine değer ver. İnşallah bu insanların hepsi aşı olmuştur.

Adamların dünyadan haberi yok. Bazı mahallelerin nüfusu ilden büyük. İllerden çok daha büyük olan muhtarlık bir mahalleyi yönetiyor. Ben geleceğim size üniversite mezunu yardımcı vereceğim dedim Muhtarlar toplantısında. Bu yapılabilirse 1 milyonu aşkın genç işsize çare olur en azından.

Milletvekillerinin, belediye başkanlarının var muhtarların neden yardımcısı yok. Muhtarın kadrosu olsun kendi mahallesiyle ilgili bir karar çıkacaksa belediye meclisinde söz ve karar sahibi olmalı. Ben muhtarım mahallemle ilgili alınacak kararla ilgili bilgim haberim yok.

Muhtarlık görevlisi 657’ye tabi muhtarlık memuru diyeceğiz adına. Makul akılcı bir çözüm önerisi bu. Muhtarlarla görüşmemde muhtarlar gerekli dersi vereceğiz diyor konuştuğumda.

Üniversiteyi kazanmış kayıt parası yok muhtara gidecek. Muhtar en azından o ailenin otobüs biletini karşılayacak.

Muhtarlar demokrasinin ana taşlarındandır. Bu ülkede ilk seçim Kastamonu Taşköprü’deki muhtarlık seçiminde yapılmıştır.

Partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Halkın partisi. Halkın her kesiminin katıldığı partinin adıdır Halk Partisi. Taşeronu ilk dile getiren CHP’dir. Apartman görevlisinin taşeronun sorunlarıyla ilgilenen başka bir parti yok.

 Partiyi sağa sola kaydırdığımıza yönelik söylemler asparagas. CHP geniş kitlelere seslenmeye başladığından beri bu söylemi dile getiriyorlar.

21.yüzyılın Türkiye’si 18.yüzyılın kavramlarıyla yönetilemez. CHP olarak bizim ülkenin aydınlarıyla beraber bu ülkenin 21.yüzyılın sorunlarını çözmek için çalışmalıdır. Sağcı içinde solcu içinde düşünce özgürlüğü gereklidir. Biz demokrasinin yanındayız otokrasinin yanında değiliz.

En büyük voleyi vuranlar dolarcılar ve tefeciler. Faiz dolar artınca da düşüncede bunlar kazanıyor. Toplumun her kesimi bu durumdan zarar ederken dolarcılar ve tefeciler para kazanıyor. Bu manipülasyondur. Merkez Bankası parayı satarken kuruluşlar ihaleye giriyor. MB bunu kendi sayfasında yayınlıyor şu kadar doları sattım diye 128 milyar doları kime kaçtan sattın açıklamadı.

Bir günde 450 milyon doları Cuma günü kim aldı? Açıklasın bizde bilelim 128 milyar doları kim aldı? 450 milyon doları bir gecede kim aldı? Ali Babacan’ın söylediğine göre Merkez Bankası Başkanı Ağbal bu soruyu sorunca görevden alındı.

Bay Kemal sana soru soruyor. 450 milyon doları kim aldı? SWAP’ları düştüğümüzde milletin dolarını düştüğümüzde Merkez Bankasının eksi bakiyesi var. Merkez Bankasının bu durumunu herkes biliyor.

450 milyon doları kim aldı açıkla kim aldı kaça aldı kaça sattı. 

Kılıçdaroğlu, HDP Millet İttifakı’nda olmadığına dikkat çekerek, "Biz 4 partiyiz. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi" ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar