Kemal Kılıçdaroğlu: "Çöpten yemek toplayanlar AKP'ye oy verenler"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Çöpten yemek toplayanlar AKP'ye oy verenler"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Çöp konteynırlarından beslenen on binlerce ailenin yüzde 90’ı geçmişte AKP’ye oy verenler" olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet'in akşam saatlerinde pazara çıkın sözlerine cevap verdi. Cmhuriyet'ten İpek Özbey'İn sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "O, akşam saatlerinde pazara giderseniz daha ucuza alışveriş yaparsınız diye ifade etti. Ben o tartışmaya girmek istemiyorum. Hayatın şu gerçeği var, akşam pazar artıklarından geçimini sağlayan on binlerce aile var. Pazarcı tezgâhını akşam saatlerinde topluyor, çürükleri atıyor, ama bu atıklardan beslenen, çoluk çocuğunun rızkını buradan sağlayan on binlerce aile var" dedi.

Ekonomide ciddi sorunlar var, dış politikada açmazlarla karşı karşıyayız diyen Kılıçdaroğlu, "Eğitim iflas etti, üniversiteler bilgi üretemez noktaya geldi. Yurttaş, bunun faturasının doğrudan doğruya kendisine yansıdığını da gördü. Yoksulluğu, işsizliği gördü. Bir sürü laf ediyorlar, “İşsizliği önleyeceğiz” diye ahkâm kesiyorlar ama yok. Çöp konteynırlarından beslenen on binlerce aile var ve bunların yüzde 90’ı geçmişte AK Parti’ye oy verenler" ifadelerini kullandı.

"BİR KUŞAĞI HEBA ETTİK"

- Eğitim sistemini konuşalım istiyorum. Özellikle son zamanlarda cemaat ve tarikatların milli eğitime nüfuz etmesiyle ilgili ailelerin kaygıları var...

Hiçbir aile çocuğunun eğitiminden memnun değil. AKP seçmeni dahil. Eğitim sisteminin tam bir facia olduğunu görüyorlar. Bu eğitim sistemiyle Türkiye’nin çağı yakalaması mümkün değil. Eğitimin özünde yatan çocuğun merak duygusunu büyütmek ve o merak duygusuna yanıtlar aramasını sağlamaktır. İşin özünde yatan budur. Çocuk okuma-yazmayı öğrenecek. Sorgulayacak hayatı, meraklarını giderecek; ne kadar nitelikli, kaliteli sorular sorabiliyorsa o çocuk o eğitimden o kadar yararlanmış demektir. Eğitim sistemimiz 4+4+4 ile bir facianın içine sokuldu. Bakın bu sistem Milli Eğitim Bakanı ile görüşülmedi, eğitim şûrasında görüşülmedi, kalkınma planlarında yoktu. Bakanlar Kurulu’nda görüşülmedi. Beş AKP milletvekili bu teklifi verdi, hiçbiri eğitimci değildi. Eğitim politikasının nasıl bir felakete sürüklendiğini bununla gördük. Bir kuşağı heba ettik.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar