Kemal Kılıçdaroğlu: Böyle bir dil kullanan olursa CHP'de tutmam

Kemal Kılıçdaroğlu: Böyle bir dil kullanan olursa CHP'de tutmam
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyeleriyle  görüştü. Kılıçdaroğlu,  "İnanç sahibi olan insanlara ayrımcılık yapmak, farklı dil kullanmak kabul edilemez" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyeleri ile video konferans yoluyla yapılan toplantıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıda hazır bulunan Dernek Başkanı Ersin Şimşek'e, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını hediye etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyeleriyle görüşmesinde "Milliyetçi, muhafazakar kesim ile CHP arasında mesafe doğmuş ise bunun sorumluluğu CHP’ye aittir. Bugüne kadar oluşan mesafenin büyümesi CHP’nin kurduğu yanlış politikalardan. Şimdi CHP’nin yaptığı her kesime ulaşmak. Biz o duvarları yıkacağız. Kararlıyım" dedi.

Kılıçdaroğlu, imam hatiplilerden gelen Ankaragücü maçı davetine de olumlu yanıt verirken, “Mansur Başkanı da alırız” dedi.

Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ersin Şimşek, üyelerinin Kılıçdaroğlu ile görüşürken çekince yaşandığını belirterek, “Acaba başımıza bir iş gelir mi? Fişlenir miyiz? Gelecekle alakalı problem yaşar mıyız?’ dediler. Bu kaygıyı yaşadılar. Bugün böyle bir kaygının yaşanması bizi altüst etti” dedi.

Kılıçdaroğlu imam hatiplilere kendisine istediği soruları sorabileceğini belirterek, “Bu soruyu sorarsam Genel Başkanı üzer miyim?’ diye düşünmeyin. CHP’ye yönelik bir algı ve CHP tabanının da imam hatiplilere yönelik bir algısı var. Artık 21’inci yüzyıldayız. Bu algıların kırılması lazım. Birbirimizi daha iyi tanımalıyız. Bir beraber olduğumuz zaman bu ülkeye huzuru getiririz. Kavgadan hiçbir toplum, kişi, aile yarar sağlamamıştır. Huzur içinde birlikte yaşamak isteriz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, milliyetçi ve muhafazakar kesim ile CHP’nin şimdiye kadar neden buluşmadığı yönündeki soruyu “Bunun sorumluluğu CHP’ye aittir. Şimdi CHP’nin yaptığı her kesime ulaşmak. Biz gelip anlatmayınca CHP’yi size rakiplerimiz anlattı. Adalet mitinginde duvarları yıkacağız demiştim ve biz o duvarları yıkacağız. Kararlıyım” diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin başörtüsüne karşı aldığı tutumun yanlış olduğunu ifade ederek, “Başörtüsü konusunu Türkiye’nin temel sorunu haline getiren partilerden birisi CHP, kabul ederim. Ben CHP’yi eleştirmezsem size karşı samimi olmamış olurum. Kadının kılık kıyafetiyle erkeklerin uğraşması doğru değildir” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında imam hatiplilerin kapanmayacağını da vurgulayarak, “CHP, ilahiyat fakültelerini, imam hatip okullarını, Diyanet İşleri Başkanlığını kurandır. Biz zaman içinde kopmuşuz ve şimdi o kopuşu gidermeye çalışıyoruz” diye vurguladı.

Kılıçdaroğlu, imam hatiplilerden gelen Ankaragücü maçı davetine de olumlu yanıt verirken, “Mansur Başkanı da alırız” dedi. Kılıçdaroğlu  görüşmeyi “Ayrımcılığa son kardeşliğe devam” diye sonlandırdı.

Kılıçdaroğlu’nun imam hatiplilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

(Ülkemiz ne zaman seçim atmosferine girse yada kritik günler yaşasa partinize yakın gibi görünen insanlardan dindar ve başörtülü kesime dair bir takım olumsuz açıklamalar geliyor. Bu da oy fikirlerini değiştirmek isteyen insanlarda ciddi baskı yaratıyor. Önümüzdeki süreçte bu konu hakkında bir önlem almayı düşünüyor musunuz?)

 CHP'DE TUTMAM

Seçim süreci olsun veya olmasın, sadece imam hatiplilere değil dindarlara, inanç sahibi olan insanlara ayrımcılık yapmak, farklı dil kullanmak kabul edilemez. Bu CHP’li olabilir, başka birisi olabilir. İnsanlar belli bir yapının içine doğarlar, aileden, okuldan, üniversiteden alırlar. Herkesin bir değeri vardır. Bu değerler ortaktır. Hangi kültürden, inançtan olursa olsun ortak bir değerdir. Örneğin ahlak, liyakat, adalet, hak, hukuk. Bunlar ortak değerler olmak zorunda. İnsanların inançlarına, yaşam tarzlarına yönelik yapılacak bir ayrımcılık hiçbir zaman ülkeye hayır getirmez.

Eğer böyle bir dil kullanan olursa, sayın başkan burada, CHP’li olduğunu bilsem CHP’de tutmam. Başka birisi olursa onu da yeri geldiğinde uyarırız. Bugüne kadar bir sürü görüş farklılıkları olabilir. İmam hatipliler, CHP, AK Parti, MHP’liler arasında görüş farklılıkları yok mu? Var. Görüş farklılıklarından korkmamak ve büyütmemek lazım. Allah’ın bize verdiği en değerli şey akıldır. Aklımızı kullanmamız gerekiyor. Aklın yolu adalet, hak, hukuktan geçecek.

Böyle bir muamele ile karşılaşırsanız bana haber verin, ben gereğini yaparım.(DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar