Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bilecik'te 'öğrenci yurtları' çıkışı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bilecik'te  'öğrenci yurtları' çıkışı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, ve Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Öğrenci yurtları meselesine değinen Kılıçdaroğlu," Rakamını veriyorum. Yurt sayısı 773. Yurdun kapasitesi 695 bin 834 öğrencimiz bu yurtlarda kalabiliyor. Üniversiteli öğrenci sayısı 3 milyon 801 bin 294 öğrenci. Neden yapmadılar yurtları? En geç bir yıl içinde çözülür" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'öğrenci yurtları' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için gittiği Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Demokraside en önemli olay bizlerin belli aralıklarla sandığa gitmesidir. Demokrasi seçimle beraber iktidara gelen partinin devlet olmaması demektir. Devlet ayrıdır, siyasi partiler ayrıdır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Siyasi partiler bugün vardır yarın yoktur. Mihenk taşı halkın kendisidir. Devleti nasıl yöneteceğiz? Hangi parti iktidar olursa olsun hangi partiyi savunuyor olursak olalım adaletle yönetilmesi lazım. Yoksa çürüme, yozlaşma başlar. Rüşvet olayları alır başını gider. Bize düşen görevler var. Ülkenin iyi gitmediğini hepimiz görüyoruz. Nasıl aşacağız bu sorunları?

1. Herkesin can ve mal güvenliğinin sağlandığı, demokrasinin bütün kurallarının işlediği, hakimlerin bağımsız ve tarafsız olduğu bir düzeni inşa etmek zorundayız.

Hakimi bir siyasi partinin lideri tayin etmez.

Adaletin olmadığı yerde can ve mal güvenliği yoktur. Hepimizin bir şeyler yapması lazım. Devlette liyakat vardır. Liyakat ve adalet kavramları kardeştir.

"ÜRETMEMİZ LAZIM"

Üretmemiz lazım. Güçlü Türkiye lazım. Bu topraklar Milli Kurtuluş Savaşı'nın verildiği topraklardır. Binlerce şehidimiz vardır, onların kanları vardır. Üretimi, alın teriyle mallarını dünyaya ihraç eden bir Türkiye istiyoruz.

Devleti kuranların hiçbiri iktisatçı değildi ama ilk yaptıkları iş neydi? İzmir İktisat Kongresi'ni yaptılar ve memleketi ayağa kaldırdılar.

O yoksul insanlar, o yoksul Türkiye yumurta satarak şeker fabrikası kurdu ve Osmanlı'nın borçlarını son kuruşuna kadar ödedi. Şimdi geldiğimiz tabloya bakalım.. Bekliyoruz dışarıdan para gelecek mi diye. Konuşuyoruz 'Acaba Biden benimle görüşecek mi?' diye.

"VATANDAŞ TÜRK LİRASINA GÜVENMİYOR"

Bizim bir Merkez Bankası kanunu var. Resmi paramızın adı da Türk Lirası. Bir hükümet kendi vatandaşından borçlanabilir. Biz dolar üzerinden borçlanıyoruz. Son iki haftada görüyoruz Türk Lirası değer kaybediyor, dolar ve avroda ise ciddi bir yükseliş var. İki haftada bankada doları olanlar 151 milyar lira para kazandılar.

Son iki haftada devletin borcu 82 milyar lira arttı. Siz ödeyeceksiniz bu borcu. Sonra her şeye zam.. Bu zamları yapan Bay Kemal mi? Sonra vatandaşlara diyoruz ki niye pahalı satıyorsun sen. İyi de mazota sen zam yaptın. Gübreye yaptıkları zammın farkında mı bunlar acaba.

"UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN"

Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yoktur. Siyasetin temiz ve ahlaklı olması lazım. Siyasete girdiğim gün kendi mal varlığımı kendi internet siteme koydum. Şunu gördüm, siyasete girip bir insan zenginleşiyorsa o adam malı götürüyordur. Aldığımız maaş iyidir onu da söyleyeyim ama öyle kişiler var ki beş yerden maaş alıyorlar. Onların keyfi yerinde.

ÖĞRENCİ YURTLARI

KYK bir kamu kurumudur. KYK'nın rakamını veriyorum. Yurt sayısı 773. Yurdun kapasitesi 695 bin 834 öğrencimiz bu yurtlarda kalabiliyor. Örgün eğitim kapsamındaki üniversiteli öğrenci sayısı 3 milyon 801 bin 294 öğrenci.

Neden yapmadılar yurtları? En geç bir yıl içinde çözülür.

'Demokrasiyi güçlendirmenin en önemli ayağı muhtarlık kurumunu güçlendirmektir'

Demokrasiyi güçlendirmenin en önemli ayağı muhtarlık kurumunu güçlendirmektir. Siz maaş almıyorsunuz size ödenek veriyorlar. İzin aldığınızda ödenek kesilir. Maaş olması lazım. Maaş olursa Sosyal Güvenlik primlerinizde yatar. Bunu yatırmamak için size ödenek veriyorlar.

Belediye seçimlerde oy kabinine gireriz, bakarız oy vereceğimiz muhtarın pusulası yok. Biri almış götürmüş. Niye sizin için birleşik oy pusulası yok. Çünkü muhtarı değersizleştiriyorlar. Şimdi bir şey daha yapıyorlar. Muhtarlık seçimleri ile belediye seçimlerini ayıralım diyorlar. Buna karşı çıkın, sandığa seçmen getiremezsiniz.

Sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım. Veya en azından muhtarın katıldığı bir ortamda bu yardımların yapılması lazım. Türkiye Muhtarlar Birliği olması lazım.

Siz maaş almıyorsunuz size ödenek veriyorlar. İzin aldığınızda ödenek kesilir. Maaş olması lazım. Maaş olursa Sosyal Güvenlik primlerinizde yatar. Bunu yatırmamak için size ödenek veriyorlar.

"EKONOMİNİN TARIMIN PLANLANMASI LAZIM"

İnsanoğlu tekerleği 1 milyon yılda keşfediyor. Şimdi her saniyede birden fazla buluş var. Eğer Türkiye olarak biz katma değeri yüksek ürün üretemezsek, üreten ülkelerin tüketicisi durumuna geliriz. Temel bir sorundur bu. Ekonominin, tarımın planlanması lazım.

"HELALLEŞME SÜRECİ BAŞLATMAMIZ LAZIM"

Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım. Bizi tanımanız lazım. Ne söylediğimizi dinlemeniz lazım. İyiye gitmeyen bir süreç var Türkiye'yi buradan çekip çıkartmamız lazım.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar