Kaz Dağları için yürüyen çocuklar: “Bizim de yaşama gibi hakkımız var”

Kaz Dağları için yürüyen çocuklar: “Bizim de yaşama gibi hakkımız var”
Kaz Dağları için yürüyen çocukların protestosuna katılımın yoğun olduğu görüldü. Burada bir TV’ye konuşan çocuk, “Ağaçlara zarar vermesinler, bizim de yaşama gibi hakkımız var.” şeklindeki dikkat çeken ifadeleri kullandı.

Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına çocuklar da tepki göstererek yoğun katılımlı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler. Cumhuriyet TV’ye konuşan çocuklar dikkat çeken ifadeler kullandılar. Bir çocuk konuşmasında, “Bu toprakları geleceğe bıraksınlar, ağaçlara zarar vermesinler, bizim de yaşama gibi hakkımız var. Küçüklerin hakları ellerinden alınmasın.” İfadelerini kullandı.

Çocukların Cumhuriyet TV’ye açıklamasından dikkat çeken ifadeler şu şekilde:

“SULARIMIZI DA KİRLETMESİNLER”

“Ben de ağaçlarımı hiç kimseye kestirmem. Bu güzellikte kitap okunur, çocuklar aynı bizim gibi oyunlar oynarlar. Sularımızı da kirletmesinler, yoksa biz su içemeyiz ve ölürüz.”

“İÇECEK SUYUMUZ OLMAZ”

“Ben Akçakoyun’dan buraya geldim. Bizim burada altın madeni aranmasını istemiyoruz. Çünkü içecek suyumuz olmaz. Yüzeceğimiz yer kalmaz.”

“DOĞAMIZI KİRLETİYORLAR. AĞAÇLARI KESİYORLAR”

“Doğamızı kirletiyorlar. Ağaçları kesiyorlar ağaçları kesmemeleri lazım. Ben bir haber duydum. Oksijen üretmek için çok büyük paralar lazımmış. Ama bu ağaçlar bunu bedavaya yapıyor. Bu insanlar ağaçları kesip yerlerine altın madenleri su kuyuları açıyorlar. Bence bunların olmaması lazım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar