Kavgayı görüntülemek isteyen gazetecilere polisten sert müdahale

Kavgayı görüntülemek isteyen gazetecilere polisten sert müdahale
Sivas'ta, cadde ortasında iki grup arasında yaşanan kavgayı görüntülemek isteyen gazeteciler, polis ekiplerinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Olay, akşam saatlerinde Sivas kent merkezinde bulunan Hayri Sığırcı Caddesinde yaşandı. Daha önceden aralarında husumet bulunan iki grup arasında cadde ortasında kavga çıktı. 

Kavga sonrası cadde üzerinde toplanan kalabalık gruba polis müdahale etti. Olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları polis ekiplerince engellenirken, basın kartları da dikkate alınmadı. Polisler, görüntü almanın suç olduğunu iddia ederek gazetecileri sert müdahale ile uzaklaştırmaya çalıştı.

HUKUKÇULARIN TEPKİSİ HAKLI ÇIKTI

Geçen Nisan ayında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’nün ilgili birimlere gönderdiği genelgede, eylemlerde ses ve görüntü almanın engellenmesini istemiş ve konu günlerce tartışılmıştı. 

Genelgede, kamera ile kayıt yapanlar hakkında işlem yapılması da istenirken bu durumun 'polisin özel hayatının gizliliğini ihlal edeceği' öne sürüldü. Hukukçular genelgenin hukuka aykırı olduğunu belirterek böyle bir uygulamanın polis şiddetini artıracağı uyarısında bulundu. Yaşanan şiddet olayının 'görüntü almanın suç olduğu' iddiasına dayandırılması da hukukçuların tepkilerini akıllara getirdi.

VALİDEN BASIN MENSUPLARINA TELEFON

Olayın ardından engellenen basın mensuplarıyla telefon görüşmesi yapan Sivas Valisi Salih Ayhan yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Basının haber alma ve yayma özgürlüğü engellenemez. Yaşanan olayın sorumluları hakkında gereken inceleme yapılacaktır" dedi. (DHA)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar