Kavga eden 11 kişiye 'Sosyal Mesafe' cezası

Kavga eden 11 kişiye 'Sosyal Mesafe' cezası
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kavga eden 11 kişilik gruba korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle, 3 bin 150'şer TL ceza kesildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından olayı paylaşarak Vali İdris Akbıyık'ı tebrik etti.

Olay, Yüksekova ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Akçalı Köyü yolunda meydana geldi. Köy yolunda bulunan akaryakıt istasyonuna araçlarıyla gelen iki kişi, alış-veriş yapmak için markete girdi. Bu sırada görevliler, gelen müşterileri maske takmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine akaryakıt istasyonu çalışanları ile iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, kavgaya karışan 11 kişiyi gözaltına alırken, koronavirüs salgını nedeniyle 'Sosyal mesafe'ye uymadıkları için de her birine 3 bin 150'şer TL olmak üzere toplam 34 bin 650 TL para cezası kesildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, sosyal medya hesabında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimizde bir benzin istasyonunda çıkan kavgaya karışan 11 kişiye sosyal mesafeye riayet etmemekten dolayı Hıfzısıhha Kanunu 282. maddesine istinaden 3 bin 150'şer TL ceza kesilmiştir" dedi.

hakkaride-kavga-eden-11-kisiye-34-bin-650-tl-sosyal-mesafe-cezasi-4840-dhaphoto1.jpg

BAKAN SOYLU, VALİYİ TEBRİK ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Yüksekova ilçesinde yaşanan olayla Twitter hesabında açıklama yaptı. Bakan Soylu "Bir ilimizde bir grup kavga etti. Elbette gözaltına alındılar. Ancak her birine sosyal mesafeye uymamaktan 3 bin 150'şer TL ceza kesildi. Valimizi tebrik ederim" paylaşımında bulundu.

hakkaride-kavga-eden-11-kisiye-34-bin-650-tl-sosyal-mesafe-cezasi-4840-dhaphoto2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar