Kavcıoğlu'na ilk ayar Sabah'ın derin yazarından! "İş o bölüme geldiğinde..."

Kavcıoğlu'na ilk ayar Sabah'ın derin yazarından! "İş o bölüme geldiğinde..."
İktidara yakın Sabah gazetesi Dilek Güngör önceki gün basın toplantısı düzenleyen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'yla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. 

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Kavcıoğlu'nun toplantısındaki detaya dikkat çekti. Güngör, "İş soru cevap-bölümüne geldiğinde görüntü biraz flulaştı. Başkan Kavcıoğlu'nun sorulara kağıtlara bakarak cevap vermesi haklı olarak 'sorular önceden mi toplandı' izlenimi doğurdu" dedi. 

Güngör şunları yazdı: 

"Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun dünkü Enflasyon Raporu Toplantısı tartışmaları da beraberinde getirdi. Aslında verilen mesajlar doğruydu. 

Beklendiği gibi enflasyon tahminleri yukarı yönlü revize edildi. 'Para politikasında ihtiyatlı duruş', 'fiyat istikrarı amacı doğrultusunda eldeki tüm araçların kullanılması', 'enflasyonu düşürücü etkiyi sürdürmek için politika faizinin gerçekleşen ve beklenen enflasyon oranının üzerinde kalacağı' açıklamaları 'kararlılık ve sabırla' sıkı para politikasının devam ettirileceğini gösteriyordu.

Dedim ya, içerik piyasaları tatmin edecek cinstendi.

"GÖRÜNTÜ FLULAŞTI"

Ancak iş soru cevap-bölümüne geldiğinde görüntü biraz flulaştı. Başkan Kavcıoğlu'nun sorulara kağıtlara bakarak cevap vermesi haklı olarak 'sorular önceden mi toplandı' izlenimi doğurdu.

Öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Belli ki, çıkabilecek sorular önceden düşünülüp, cevaplar hazırlanmış. Ekonomist ve gazetecilerden soru geldikçe bu hazırlık yapılan metinler üzerinden açıklama yapılmış.

Tabii, haliyle, bu şekil olarak biraz kafa karışıklığına sebep oldu.

Keşke, sorulara cevap verilirken yazılı metinlerden yola çıkılıp, bunlar yorumlanarak aktarılabilseydi.

Böyle olmayınca, Enflasyon Raporu mesajları biraz gölgelenmiş oldu."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar