Katarakta kuru kayısı...

Katarakta kuru kayısı...
Demir deposu kayısı, kansızlığı bitirir. Ruh halini iyileştirir ve mutluluk verir.

Katarakta kuru kayısı...

İnsan vücudu için muazzam bir besin kaynağı olarak kuru kayısı, kurutulmuş bir meyve olduğundan daha fazla besin değeri içermektedir. İçeriğinde doğal şeker bulunduran kuru kayısı tüketirken ek şeker veya koruyucu katkı maddelerine gereksinim duyulmaz. Kuru kayısı, raf ömrü uzun sağlıklı gıdalar arasında yer almakla birlikte yerel mağazalarda satılabilmektedir. Kuru meyve standartları yetişme koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Düşük seviyede antioksidan içeren ve C vitamini bakımından bol kuru kayısılar, içeriğinde bol miktarda su bulundurur.

Kuru Kayısının İçerdiği Maddeler Nelerdir?

Kuru kayısının 30 gramında 2 gram değerinde lif bulunmaktadır. 1 gram protein ve çok düşük seviyelerde yağ bulunmakla birlikte, yüksek seviyede kalsiyum, demir ve E vitamini yer almaktadır. Ansioksidan ve karotenoid maddeleri de bulunur ve 70 kalori içerir.

Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir?

Kuru kayısı, cilt problemlerinin giderilmesi, solunum sistemini dengeleme, kemik gelişimine katkıda bulunma ve dolaşımı hızlandırma gibi işlevlere sahiptir. Stresinizi azaltacak besin değerlerine sahip kuru kayısılar, cildinizin gençleşmesine de faydada bulunur. Yaşlanma belirtilerini azaltır ve yara izlerinin iyileşmesinde etkilidir.

kayisi-33-sanxh.jpg

Ruhunuzu Dinlendirir, Gözünüzü Güçlendirir

Karotenoid madde ile stres seviyenizi azaltır ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar. Göz sağlığınız için ise katarakt görülme ihtimalini büyük oranda düşürür.

Solunumunuzu Dengeler

Kuru kayısı, boğaz iltihaplarının en büyük savaşçılarındandır. Solunum sağlığınızın iyileşmesini sağlar ve yüksek değerde C vitamini ile enfeksiyonların korkulu rüyası haline gelir.

Kemiklerinizi Güçlendirir

İçeriğinde bulunan kalsiyum, demir ve magnezyum gibi minerallerle kemik sağlığınıza katkıda bulunur. Özellikle de ileri yaş grubundaki insanlarda kemiklerde mineral kaybı yaşanacağından, kuru kayısı büyük bir öneme sahiptir.

Sindirim Sisteminizi Hızlandırır

Kuru kayısı içeriğinde bulundurduğu demir oranıyla kanın iyileştirilmesini sağlar. Vücuda daha fazla oksijen girmiş olur ve kabızlığın giderilmesini sağlar. Besin verimliliği artar ve bağırsaktaki birtakım rahatsızlıkları giderir. Kan pıhtılaşmasını iyileştirme yönüyle de kuru kayısı, kanama sorunları yaşayan bireyler için birebirdir. Ancak kardiyovasküler rahatsızlıkları bulunan kişiler için tehlikeli bir besin maddesi olabilir.

Kas Kütlenizi Artırır

Kuru kayısı içerisinde düşük seviyede protein bulunmasına karşın, günlük protein seviyenizi bu besin ile artırabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar