Katar Büyükeçliği'ne yapılan atama tepki çekti

Katar Büyükeçliği'ne yapılan atama tepki çekti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile girdiği polemiklerle sık sık gündeme gelen İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun kardeşi Mehmet Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanı kararıyla Katar Büyükelçisi olarak atandı.

Resmi Gazete'de tepki çeken bir atama kararı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Haziran 2020 tarihinde imzalanan atama kararı, 1 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni alınan atama kararına göre Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun kardeşi Mehmet Mustafa Göksu, Katar Büyükelçisi oldu.

Kararda “Katar devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine 3 sayısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğinde Mehmet Mustafa Göksu atanmıştır” denildi.

Adıyaman Gölbaşı doğumlu bürokrat ve diplomat olan Mehmet Mustafa Göksu daha önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı  Körfez Ülkeleri temsilcisiydi.

ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Katar Büyükelçisi olan Mehmet Mustafa Göksu'nun İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun kardeşi olması sosyal medyada eleştiri yağmurunu tutuldu.

Sosyal medyada atama için “liyakat ve torpil” yorumları yapıldı. Göksu ailesinin ağabeyi Mahmut Göksu da 21 ve 22. Dönem Adıyaman AKP Milletvekili.

katar2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar