Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Katar bizim gazımızı bize satacak

AKP iktidarı son milli varlıklarımızı da elden çıkarmaya hazırlanıyor… Özelleştirileceği yönündeki haberlerin yalanladığı BOTAŞ'ın satışı için taşlar döşeniyor!

İktidar partisi, 2022 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinin ardından Meclis Başkanlığı'na BOTAŞ'ın Hazine'ye olan gümrük vergisi borçlarını silmeyi öngören yeni bir kanun teklifi sunacak.

Gün gibi ortada; Katar ve BAE'nin akbaba gibi beklediği ve zarar ettirdikleri BOTAŞ'ı resmen satın alınması için cazip hale getiriyorlar!

Milli varlıkları satarken bile ülkeye zarar ettiriyorlar...

PETKİM'i, TÜPRAŞ'ı satan, BOTAŞ'ı satmaya hazırlanan bir iktidar bulduğunu iddia ettiği doğalgazı Türk milleti için mi çıkarır yoksa küresel şirketler için mi?

Bu arada; torba yasadan da Katar'a büyük kıyak çıktı. Katar'ın Antalya limanını işletme hakkı bedelsiz olarak 2047'ye kadar uzatılacak!

Oysa Katar, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta Türk karasularında, Rumlarla doğalgaz çıkarmak için anlaştı.

Mesele şu ki; Katar Kıbrıs açıklarında Türk karasularında Rumlarla çıkaracakları gazı talan ettiği Saros körfezindeki gaz limanına Antalya'dan aktarım yapacak!

Bizim gazımızı bize satacak!

Peki bu topraklar için Katarlılar mı savaştı? Bu topraklarda yatan yüzbinlerce şehit Katarlı mı ki onlar için topraklarımız talan ediliyor?

Diyeceğim o ki; BOP'un ekonomik ayağı da tıkır tıkır işiliyor…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları