Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketinin ilk anları!

Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketinin ilk anları!
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Sel önünde ne varsa sürükledi. Binalar yıkıldı ev ve iş yerleri su altında kaldı, araçlar kibrit kutusu gibi sürüklendi. İşte selin ilk görüntüleri...

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin ilk anının görüntüleri ortaya çıktı. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişi yaşamını yitirdi. Kastamonu’da 2 bin 237 personel, 295 araç, 32 ambulans, 9 helikopter, 1 JİKU, 1 İHA, 1 AFAD mobil koordinasyon tırı, 1 mobil harekat merkezi, 1 mobil enerji aracı, 225 iş makinesi, 15 bot ve 12 motopomp, 1 dalgıç pompa, 1 jeneratör, 8 arama-kurtarma köpeği görev yapıyor.

İlde toplamda 682 kişi tahliye edildi. Helikopter ve bot vasıtasıyla tehlikeli bölgelerde bulunan afetzedeler güvenli bölgelere taşındı. Kastamonu’da acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 3 bin 577 kişilik kapasite ayrıldı. 604 kişiye barınma hizmeti sunuluyor. Kastamonu’daki olası barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 160 çadır, 480 battaniye, 480 yatak bölgeye sevk edildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar