Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Kaşif Kozinoğlu'nun mektupları

Orhan İnandı…

FETÖ'nün Orta Asya imamıydı. Kırgızistan'da paketlendi, Türkiye'ye getirildi…

İnandı'nın yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde üst üste yakalanan isimler, FETÖ'ye dünyada hiçbir yerin kendisi için güvenli olmadığı gerçeğini bir kez daha göstermiştir…

Diğer tüm terör örgütleri gibi FETÖ ile mücadelemiz de kesintisiz sürecektir. Bu devlete ve bu millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz…" şeklinde konuştu.

Erdoğan, İnandı'nın yakalandığını duyurduğu ve bu ifadeleri kullandığı sırada aklıma hemen FETÖ'nün kumpas şehidi Kâşif Kozinoğlu düştü…

İnandı ile ilgili en özel bilgiler MİT Orta Asya Başmüşaviri olarak görev yapan Kâşif Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevi'ndeki sır ölümünden hemen önce gönderdiği mektuplarda yer alıyordu.

CIA bağlantısı ortaya çıkan FETÖ tutuklusu Enver Altaylı'nın Fetullah Gülen'e yazdığı raporlarda bir kişiyi özel hedef aldığı görülüyordu.

Altaylı "Eğer MİT'in başına o geçerse işiniz biter" anlamına gelen bir ihbarla Gülen'i uyarıyor ve müdahale etmesini istiyordu. Çünkü Kozinoğlu, FETÖ'nün Türkiye'de "cemaat" diye alkışlandığı ve AKP iktidarı tarafından el üstünde tutulduğu bir dönemde "el yakacak" işler yapmıştı!

Mesela, FETÖ'nün yurt dışındaki, özellikle de Orta Asya'daki okullarının CIA adına birer casusluk merkezleri gibi çalıştığını tespit etmiş ve raporlamıştı.

Enver Altaylı'nın dediği "o müdahale" FETÖ'cü polis şefleri ve savcılarıyla geldi.

Kumpas listesine yazılan Kozinoğlu Türkiye'ye çağırıldı. 9 Mart 2011'de Afganistan'dan Türkiye'ye döndü ve FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'e ifade verdi. 10 Mart'ta da Oda Tv kumpasıyla tutuklanarak önce Metris'e ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Kozinoğlu, 12 Kasım 2011'de Silivri'de kaldığı koğuşta hayatını kaybetti. Yaşasaydı 13 gün sonra tutuklu olduğu Odatv davasının ilk duruşmasına katılacak ve kendi deyimiyle "çok önemli" açıklamalarda bulunacaktı.

Hemen her konuda önemli ifşaatlarda bulunan Kozinoğlu, mektuplarında kendisini CIA ve FETÖ'nün hedefi yapan, yurt dışındaki örgüt okullarının kapatılmasıyla ilgili yaptıklarını, örgütün imamlarını da anlatıyordu.

O mektuplarda FETÖ'nün "Orta Asya İmamı" Orhan İnandı da geniş yer tutuyordu.

Kozinoğlu, İnandı'nın FETÖ'nün Asya imamı olduğunu belirtiyor ve "Kırgız devleti ile irtibatlı esasen odur. Büyükelçinin hiçbir forsu yoktur. TC Devleti de bu şahıs üzerinden Kırgız yönetimi ile irtibat kurmaktadır." diyordu…

Kozinoğlu, mektubunda dikkat çeken şu ifadelere de yer veriyordu; "Ayrıca gerek Kırgızistan, gerek Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Tacikistan'daki TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı), THY, büyükelçiliklerdeki eğitim, ticari ve ekonomi, din, kültür müşavirliklerinin tamamı F. GÜLEN'ciler tarafından kapatılmıştır. Söz konusu ülkelerde F. Gülen'ci olmadan iş yapmak, ticaret vb. hiçbir faaliyet yaptırılmamaktadır. TİKA-büyükelçilik-THY-açık olduğu yerlerde okullar ve işadamları bir ekip şeklinde çalışmaktadırlar.

Tüm bu söylediğim gruplar, bu ülkelerde barınabilmek, ülkeden atılmamak için, anılan ülkelerin gizli servislerine aynı zamanda verdikleri bilgilerle Türkiye'yi de parsel parsel satmaktadırlar."

Ne diyordu Erdoğan? "FETÖ'ye dünyanın hiçbir yerinin güvenli olmadığını gösterdiklerini ve devlete ve millete ihanet eden hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceklerini" ifade ediyordu, değil mi?

Peki, ifade vermek için Afganistan'dan Türkiye'ye döner dönmez Atatürk Havalimanı'nda MİT mensubu olmasına rağmen basına çarşaf çarşaf fotoğraflarının çekilmesine imkân verilen Kozinoğlu ne yapıyordu?

İktidar henüz FETÖ tarafından kandırılmakta iken, bu çetenin ihanetlerine karşı mücadele ediyordu.

Ve bu mücadelesinde, FETÖ'ye Türkiye'de altın dönemi yaşatıldığı süreçte şehit oldu. Malum, o dönem iktidar sahipleri kumpas savcısı ilan etmişti kendilerini…

Kozinoğlu'nun yıllar önce yaptığı uyarılara aldırış etmeyip, şimdi "Orhan İnandı'yı yakaladık" diye caka satmak!

Fıkra gibi ama komik değil!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları