"Kasada para mı kalmadı?"

"Kasada para mı kalmadı?"
İYİ Parti Afyon İl Başkanı Mehmet İnkaya, düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanına ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na tepki göstererek, “Kasada para mı kalmadı" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, düzenlediği basın toplantısı ile seçim sonuçları ve Afyon Belediyesi’ne yönelik açıklamalarda bulundu.

İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eden ve tutulan oruç ve edilen duaların kabul olması temennisiyle sözlerine başlayan İnkaya, son bir hafta içerisinde verdiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet, Türk milletine de baş sağlığı diledi.

foto-3.jpg

İnkaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Basına da sızan haberlerden öğrendiğimize göre Afganistanlı olduğu tahmin edilen yabancıya yapılan saldırı ve zulmü şiddetle, nefretle kınıyorum.

Kamu, devlet ve millet meselelerini herkes kendisi çözmeye kalkarsa devlet çöker. Biz Türkler misafirperver milletizdir soframıza bir kaşık daha koyar hepimiz doyarız. Yalnız Suriyeli, Afganlı ve benzeri milletlerin ülkemizdeki sorunlarına devlet çözüm bulmalıdır. Yanlış dış politikalardan biran önce kurtulunması temennimizdir.”

“AFYON’DAKİ TÜM İTİRAZLARIMIZ REDDEDİLDİ”

Afyonkarahisar’daki seçim sürecine değinen İnkaya, “Afyonkarahisar’da AKP ve İYİ Parti’nin başa baş yarışında, resmi olmayan sonuçlara göre, AKP’nin yaklaşık elli dört bin, İYİ Parti’nin yaklaşık elli bin oy aldığı 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, seçim sonuçlarına yaptığımız tüm itirazlara rağmen İstanbul’un bir semtinin sekizde biri kadar bile olmayan ilimizde itirazlarımız reddedilmişti. Bu durumu yüce vicdanlarınıza havale ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin, yenilenmesi kararı veren YSK’nın da ettikleri mesleki yeminlerine sadık kalmalarını temenni ediyoruz.” dedi.

İYİ Parti Afyon İl Başkanı Mehmet İnkaya’nın açıklamalarının diğer bölümü ise şöyle;

“FETÖ İMAMI İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI MI?”

“Mahalli İdareler seçimi geçeli 37 gün oldu. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun. Yeni seçilen, Millet ittifakı üyelerimizi ve Cumhur ittifakı üyelerini tebrik ederiz. Seçimlerde yerel televizyonlarımızın birisinde canlı yayınlanan programda ‘’İMAM ‘’gönderildiği, bu imamın, cami imamı zannedildiği, daha sonra anlaşıldığında cami imamı olmadığının anlaşıldığından söz edilmişti. Bu konuyla ilgili bir soruşturmanın adli makamlarca açılıp açılmadığını duymadık. Eğer bir soruşturma açılmamışsa üzülmenin ötesinde dövünmemiz gerek.”

foto1.jpg

“BELEDİYEYE ‘İŞÇİ ALINMAMAKTADIR’ TABELASI ASILDI”

“Afyonkarahisar Belediyesi yeni başkanı görevine başladı. Sayın Mehmet ZEYBEK Beyi Mahalli basınımız aracılığıyla da olsa tebrik ederiz. Seçimlerden sonra vatandaşlarımız hemşerilerimiz de  doğal olarak hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunuyorlar. Birkaç gün sonra Belediyeye ziyarete gidenler ‘’İŞÇİ ALINMAMAKTADIR ‘’ tabelasıyla karşılaşıyorlar. Bu durum işsizliğin, ülkemizde hangi boyutlara geldiğinin, aynı zamanda insana verilen değerin göstergesidir.  Bu duyuru daha nazik daha kibar yapılabilirdi. İlimizi ilgilendiren bir başka konu Afyonkarahisar Kitap Fuarı! Biliyoruz, gözlüyoruz Yurdumuz insanında kitap okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. Kitap Fuarlarının sık sık yapılması bizleri daha da mutlu eder. Ancak Fuarın Belediyeye getirisinin de olmasında fayda var. Hoş Yeni seçilen Belediye Başkanımızın seçilmesinden önce yaşanmış bir etkinlik ama, gene de bu tür organizasyonlar Belediyemize yük olmaktan çıkarılsın.”

“DEVLETE İŞ YAPAN MÜTEAHHİTLER PARALARINI ALAMIYORLAR”  

“Ayrıca son günlerde gerek mahalli basınımızdan gerekse ulusal basından edindiğimiz bilgilere göre Devlete iş yapan müteahhitler uzun zamandır yaptıkları işlerin karşılığı alacaklarını alamıyorlarmış. Alacaklarını alamayan bazı müteahhitler de İYİ Parti’ye başvurarak konunun gündeme getirilmesini istemişlerdi. İYİ Parti olarak istiyoruz ki kişinin alın teri kurumadan emeği ödensin. Hatırlarsınız iyi biliyoruz Sayın Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel EROĞLU  Bey inşası yeni başlayan bir yapıya bitirme tarihi vermişti. İYİ Parti olarak diyoruz ki! Hayır olsun kasada para mı kalmadı? Türk ekonomisi zorda biliyoruz bu durumun biran önce düzelmesi için dua da ediyoruz ama bu işin sorumluluğu üzerindeki AKP iktidarı hala işin önemini kavrayabilmiş değil.”

 

foto-2-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar