Karşılıksız bin 100 lira devlet desteği... Başvurmak için son gün

Karşılıksız bin 100 lira devlet desteği...  Başvurmak için son gün
T.C kimlik numarası ile E-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor! 1100 TL sosyal yardım almak için son günler. 

İlan365'te yer alan habere göre, T.C kimlik NO ile E-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor! 1100 TL sosyal yardım almak için son günler! Koronavirüs salgını hem Türkiye'de hem de dünyada birçok kişiyi maddi anlamda olumsuz etkileri ve ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Salgın başladığı günden bu yana devlet tarafından vatandaşlara birçok sosyal yardım ödemesi yapıldı. Özellikle 1100 TL pandemi desteği birçok vatandaşı ekonomik sıkıntıdan kurtarırken rahat bir nefes almasını sağladı. 1100 TL sosyal yardım ödemeleri hala devam ediyor. Son gün olan yardım desteği E-devlet üzerinden T.C. kimlik no ile başvuru yapanlar devletin sağladığı bu imkanından yararlanabiliyor. 

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL pandemi desteği veriliyor. Geçtiğimiz yıl yani koronavirüs salgınının ilk başladığı dönemlerde bu ödemeler bin TL olarak yapılıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021 yılının ilk aylarında yaptığı açıklama ile birlikte bu yıl pandemi desteği miktarının 1100 TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu. 1100 TL pandemi yardımı ya da sosyal yardım olarak bilinen bu ödemeler dar gelirli vatandaşların daha rahat hayatlarını sürdürmesi için devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor.

1.100 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1100 TL sosyal yardım destek parası başvuru işlemleri e Devlet üzerinden yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal yardım ödemelerinin faz 4 başvuru işlemleri Hala sürüyor. E-devlet üzerinden t.c. kimlik numarası ile giriş yapan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan pandemi yardımı bölümüne tıklayarak 1.100 TL nakdi destek başvurusunu yapabilir.

1100 TL PANDEMİ YARDIMI BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Yine e-devlet üzerinden 1.100 TL pandemi yardımı başvuru sonucu sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek mümkün. Dar gelirli vatandaşlara verilen devlet desteği ödemelerini sorgulamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesine ulaştıktan sonra sosyal yardım sorgulama başlıklı bölüme tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemlerini yapmak için e-devlet girişi yapmanız gerekiyor.

PANDEMİ YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken 1 Temmuz tarihinden itibaren Türkiye'de normalleşme sürecine geçirmişti. Ancak ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar salgının etkilerini hala atlatamadım ve maddi anlamda acil Nakit paraya ihtiyaç duyuyor. Para ihtiyacı olan vatandaşların imdadına ise devlet tarafından karşılıksız ve geri ödemesiz verilen pandemi destekleri yetişiyor. Özellikle 1100 TL sosyal yardım ödemeleri vatandaşlarına aylık olarak rahat bir nefes almasına yardımcı oluyor. 1100 TL pandemi yardımı dar gelirli ve maddi imkanı olmayan vatandaşlara veriliyor. Başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapanlar kısa süre içerisinde sonuç alıyor ve ödemelerini banka hesaplarından ya da PTT'den tahsil edebiliyor.

tc-kimlik-no-ile-e-devlet-uzerinden-basvuru-yapiliyor-1100-tl-sosyal-yardim-almak-icin-son-gunle-2

PANDEMİ YARDIMI BAŞVURUSU HANGİ GÜNLER YAPILIYOR?

E-devlet pandemi sosyal destek başvurusu yapmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre belirlenen günlerde başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başvuru yapılacak günler şu şekilde;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

E-devlet'ten Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir kısıtlama olmadan herkes pandemi yardımı başvurusu yapabiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar