Kargocudan mide bulandıran hareket!

Kargocudan mide bulandıran hareket!
Sancaktepe'de bina içerisinden yayılan kötü kokunun sebebi güvenlik kameraları izlenince ortaya çıktı. Apartmana giren kargocunun, bir köşeye tuvaletini yaptığı ve silerek pislettiği paketi de aynı binadaki bir aileye teslim ettiği öğrenildi. Durumu fark eden aile, soluğu savcılıkta aldı.

İstanbul Sancaktepe'de ikamet eden Gülşen ve Süleyman Alkan çifti geçen ay online bir alışveriş sitesinden çocuklarına kıyafet sipariş etti. Sabah’ta yer alan habere göre, alışveriş sitesi ürünü kargo firmasına verdi ve sipariş Alkan ailesine öğlene doğru ulaştı.

KOMŞULAR BİNADAKİ AĞIR KOKUYU FARK ETTİ

Genç bir erkek kargo çalışanı siparişi Gülşen ve Süleyman Alkan çiftinin işte olması sebebiyle çocuklarına teslim edip binadan ayrıldı. Çocuklar ürünü masaya koydu. O dakikalarda apartman WhatsApp grubunda bir apartman sakini binada ağır bir koku olduğunu söyledi. Kokunun kaynağını araştırdığında gerek kattaki fazlalık eşyaların konulduğu bölümdeki koltuğunda, gerekse apartman içinde belli bölgelerde pislik gördüğünü yazdı. "Kimin çocuğu tuvaletini yaptı" diye de sordu. Kimse duruma anlam veremedi.

KAMERA KAYITLARINDA ORTAYA ÇIKTI

Gece saatlerinde Alkan çiftinin çocukları kargolarının koktuğunu söyledi. Olay ise ertesi gün kamera görüntülerinin izlenmesiyle ortaya çıktı. Güvenlik kameralarını izleyen apartman sakinleri bir çocuğun değil apartmana giren kargocunun büyük tuvaletini apartman içine yaptığını tespit etti. Görüntülerde kargocunun elinde kargoyla bir sağa bir sola garip bir yürüyüş tarzıyla gittiği, katta bir bölümde oyalandığı belirlendi. Dahası kargocunun tuvaletini koltuk minderine ve teslim ettiği kargoya sildiği anlaşıldı.

SOLUĞU SAVCILIKTA ALDILAR

O gün kendilerine gelen kargocudan şüphelenen Gülşen Alkan çocuğunun "kargo kokuyor" dediği cümleyi de hatırlayınca parçaları birleştirdi. Kargonun arka yüzünü çevirdi ve hayatının şokuyla karşılaştı. Çünkü temiz tarafının yanı sıra buz dağının görünmeyen yüzünde koca bir pislik vardı. Alkan çifti soluğu vakit kaybetmeden savcılıkta aldı. Avukatları Barış Çabuk aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

"KARGONUN ÜZERİNDE PİSLİK VARDI"

Kargocunun kamera görüntülerini ve tuvaletini sildiği kargo poşetinin fotoğrafını delil olarak savcılığa sunan Gülşen ve Süleyman Alkan çifti, "Teslim anında bir sorun olmadı. Üzerinde büyük tuvalet olduğu anlaşılmasın diye temiz yüzü çevrilerek ürün teslim edildi. Kargocu bile isteye kasti hareket etti. Hem malımıza hem çevremize zarar verdi" dedi.

ARANIYOR

Kargocunun kimliğinin tespit edilmesini isteyen aile, kargoyu pislettiği için 'mala zarar verme', apartman katına büyük tuvaletini yaptığı için de ve Kabahatler Kanunu'ndaki 'çevreyi kirletme' ve 'Çevre Koruma Kanununa muhalefet' suçlarından dava açılmasını talep etti. Soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kargocunun kimlik ve iletişim bilgilerinin verilmesi için kargo firmasına bildirimde bulundu. Şimdi hem kargocunun savunması hem savcılığın hayrete düşüren olayla ilgili vereceği karar merak konusu.

"EVE KARGO İSTEMEYE KORKAR OLDUM"

Akılalmaz olayla ilgili yaşadıklarını anlatan Gülşen Alkan, "Ben olayın ardından kargoyu aradım. Özür dilemeye geldiler. Ben özürlerini kabul etmeyip şikayet edeceğimi söyledim. Olaydan sonra midem bulandı. Kargocu hastadır belki dedim ama niye ortalığa siliyor? Artık kargolara çok mesafeliyim. Eve dahi kargo istemeye korkar oldum. Pandemi süreci dışarı çıkıp ürün almayım evime kadar geliyor dedim ama bu şekilde olunca insan korkuyor. Artık gözümle bakıp, seçip alırım" dedi

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar