Karar yazarı Mehmet Ocaktan: "Ok yaydan çıkmıştır artık"

Karar yazarı Mehmet Ocaktan: "Ok yaydan çıkmıştır artık"
AKP eski Bursa Milletvekili olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Davutoğlu ve Erdoğan'ın sözlerini köşesine taşıdı. Ocaktan, ikili arasındaki gerilimle ilgili, "Artık ok yaydan çıkmıştır, bundan sonra AKP istese de bu süreci geri döndürmesi pek mümkün olmayacaktır" dedi.

Erdoğan, kurucuları arasında eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Şehir Üniversitesi yönetimini Halk Bank’ı dolandırmaya çalışmakla suçlamış, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’in de Davutoğlu ile birlikte hareket ettiğini iddia etmişti.

Davutoğlu da Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından “Kamu kaynaklarının hangi amaçlarla nasıl kullanıldığını , ekonomik servet oluşturma bakımından kimlerin nasıl statü değiştirdiklerini milletimiz çok iyi bilmektedir” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar Halk Bank’ı dolandırmaya çalışıyor” sözlerini gündemine taşıyan Eski AKP Bursa Milletvekili de olan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, “AKP ilk kez kendi içinde böylesine ağır tartışmalara sahne olmaktadır” dedi.

Ocaktan, Karar gazetesindeki yazısında “AKP Erdoğan’ın bu sözleriyle, milyonlar nezdinde kendisini sorgulamaya açmıştır ve doğal olarak bunun siyasal sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözleri ve Davutoğlu’nun yanıtının AKP’ye zarar verdiğini söyleyen Ocaktan, “Dar bir çevre hariç, bu partiye gönül veren milyonlar ülkede gerçekleşen başarılı işlerin altında Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimlerin birlikte imzası bulunduğunu bilmektedirler” iddiasını gündeme getirdi.

“Maalesef bu tartışma AKP adına talihsiz bir sürecin başlangıcı olmuştur” diyen Ocaktan yazısını şöyle sürdürdü:

Artık ok yaydan çıkmıştır, bundan sonra AKP istese de bu süreci geri döndürmesi pek mümkün olmayacaktır. Ama her şeye rağmen bu tartışmaların, Türkiye siyasetinin geleceği açısından hayırlı sonuçları da olabilir. Muhtemelen AKP bütün cumhurbaşkanlarının, başbakanların, bakanların mal varlıklarındaki artışın araştırılması talebini pek fazla ciddiye almayacaktır, ama bu talep bundan sonra Demokles’in kılıcı gibi hep yukarıda duracaktır. Yani bütün Türkiye bu meseleyi tartışmaya devam edecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar