Karapınar'da çiftçinin 'obruk' korkusu

Karapınar'da çiftçinin 'obruk' korkusu
Konya'nın Karapınar ilçesinde özellikle tarlalarda oluşan obruklar çiftçileri tedirgin etmeye devam ediyor.

Karapınar'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen ve sayıları 330'u geçen obruklar ilçe sakinlerini tedirgin etmeyi sürdürüyor. Son olarak yerin çökmesiyle meydana gelen 30 metre çapında 5 metre derinliğindeki obruğun bir hafta önce iddia edilen tarlada olduğunu ifade eden Reşadiye Mahallesi Muhtarı Mustafa Yapar ''Çiftçiler çözüm istiyorlar. Tarlalarını ekemiyorlar. Çiftçiler korkuyor'' dedi.

İlçede son olarak Reşadiye Mahallesi Küçük Karakuyu mevkiinde 30 metre çapında, 5 metre derinliğinde obruk oluştu. Çobanlar tarafından fark edilen obruğun oluştuğu tarlanın bir hafta önce traktörle sürüldüğü belirtildi.

Obruğun oluştuğu Reşadiye Mahallesi'nin Muhtarı Mustafa Yapar, son dönemde artan obruk sayılarının çiftçileri tedirgin ettiğini söyledi. Çiftçilerin obruklar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Yapar, "Sürekli obruk oluştuğu için çiftçilerimiz kaygılı ve tedirgin. Bu konuda yetkililerden bilgi istiyorlar. Yetkililer inşallah yardımcı olur. Obrukların suların çekildiğinden olduğunu duyuyoruz. Bu konuda bilinçlendirilmek istiyoruz. Son obruk Karakuyu'da oluştu. Bazı köylerimizde de sürekli oluyor" diye konuştu.

Çiftçilerin korkudan tarlalarını ekemediklerini ifade eden Yapar, şunları şöyle devam etti:

''Bölge halkı olarak bir proje istiyoruz. Bize bir proje sunsunlar ki biz de ona göre bir yol izleyelim. Gece toprağa basarken korkan çiftçilerimiz var. Koyun otlatan çobanlarımız korkuyor. Genellikle bahar ve sonbahar aylarında obruklar sıklıkla oluşuyor. Bu dönemde su kuyuları çok çalıştığı için de yer altı su seviyesi çok düşüyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar