Karamollaoğlu: "Erdoğan yönetim modelini değiştirebilir"

Karamollaoğlu: "Erdoğan yönetim modelini değiştirebilir"
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı'na yeni makam araçları alınmasının, Erdoğan'ın yönetim modelini değiştireceğinin ve yeni yardımcılar alacağının işareti olabileceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu TV5'te 'Düşünme Vakti' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı'na alınan yeni makam araçlarının, Erdoğan'ın yönetim modelinde değişikliğe gideceğinin işareti olabileceğini ifade ederek "Yeni yardımcıların atanacağı ve bazı yetkilerin onlara devredileceği; kendisinin de parti çalışmalarına odaklanacağı düşünülebilir" dedi.

İşte Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Sayın Babacan’la görüşmemde, 2000’li yılların başında başlattıkları hareketi, sil baştan, yeniden başlatacakları, adalete ve kalkınmaya özel önem verecekleri kanaati edindim.

Her partinin farklı politikaları olabilir; ama temel konularda diyalog yoluyla mutabakat sağlanmalıdır. Bunlar da adalet, inanç, düşünce ve ifade özgürlüğü, mülk edinme özgürlüğüdür.

Sayın Erdoğan’la görüşmemde, özellikle adalet konusunda toplumda yükselen endişe ve şikâyetleri aktardım.

Amerika ile dost olunmaz. Amerika, sadece kendi menfaatlerini gözetir. Kendi menfaatlerine uygun düşmeyen hiçbir iktidarı da desteklemez. Trump, BM’de yaptığı konuşmada bile ‘Önce Amerika’ dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı, şimdi bir arayışın içinde. Fakat doğruyu bulmak, farklı fikirleri dinlemek, bunun için de o ortamı oluşturmakla mümkün.

Sayın Erdoğan’a, geçmişte yapılan askerî darbelerden sonra Türkiye’nin normalleştiğini, 15 Temmuz’un üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ normalleşmediğini ilettim. KHK’lıların durumunu aktardım.

Önümüzdeki hafta Sayın Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceğim. Daha sonra da sendikalar, meslek odaları gibi sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceğim.

Cumhurbaşkanlığına yeni makam araçları alınması, Sayın Erdoğan’ın yönetim modelini değiştireceğinin işareti olabilir. Yeni yardımcıların atanacağı ve bazı yetkilerin onlara devredileceği; kendisinin de parti çalışmalarına odaklanacağı düşünülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar