Karaköy'deki kadına saldırı soruşturmasında flaş gelişme!

Karaköy'deki kadına saldırı soruşturmasında flaş gelişme!
İstanbul'un Karaköy ilçesinde kadına saldıran Semahat Y. hakkındaki savcılık soruşturmasında sona gelindi. Savcılık, şüpheli Semahat Y. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Hakaret", "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle  iddianame hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırıya uğrayan Gamze İ. ve Feyza Y. "müşteki" sıfatıyla bulundu. İddianamede, 15 Kasım günü, saat 15.15 sıralarında Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan Selanik Pasajı'nda yürümekte olan şüpheli Semahat Y'nin karşı yönden Karaköy meydanına doğru yürümekte olan müştekiler Gamze ve Feyza'ya hamle yaptığı anlatıldı. İlk önce Feyza'nın başörtüsünü eliyle açmaya çalıştığı, sağ eliyle müşteki Feyza'nın sol omuz kısmına vurduğu belirtilerek küfür ve hakarette bulunduğu kaydedildi. Müştekilerin yanında birkaç adım uzaklaştıktan sonra tekrar müştekilere yönelerek "Sizin ağzınızı burnunuzu kırarım" dediği ve olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

"Hiç tanımadığı bir kadının aniden başörtüsünü..."

Saldırıya uğrayan Feyza Y. ifadesinde daha önceden hiç tanımadığı bir kadının aniden başörtüsünü çekerek küfür ve hakaret ettiğini, kendisinin şoka girdiğini belirterek davacı olduğunu söyledi. Mağdurlardan diğeri olan Gamze İ. de şüpheliden şikâyetçi olduğunu ifade etti.

İki başörtülü mağdurun şikâyetlerini doğruladı

Karaköy Selanik Pasajı'nda esnaflık yapan Veysel E. ve Mesut A. da soruşturma kapsamında tanıklık yaptı. İki isim de işlettikleri mekânların güvenlik kamera görüntülerini emniyet birimlerine aktardıklarını söylerken, iki başörtülü mağdurun şikâyetlerini doğruladı.

Şüpheli Semahat Y. de iddianamede yer alan ifadesine göre, olay saatlerinde Meşrutiyet Caddesi'nde bir handaki ofiste olduğunu, ofis içerisinde yalnız olduğunu, çalıştığı yerde kamera olmadığını, görüntülerdeki kişinin de kendisi olmadığını, o gün Karaköy'e hiç gitmediğini, şikayetçilerin polisin benzetmesi nedeni ile etkilenerek kendisini teşhis ettiklerini söyledi. Şüpheli ayrıca Semahat Y. psikolojik bir rahatsızlığı veya kullandığı bir ilaç olmadığını ve şikayette bulunan kişileri daha önceden tanımadığını da öne sürdü.

İddianamede, 16 Kasım'da tutuklanan şüpheli Semahat Y. hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Hakaret", "Tehdit" ve "Kasten yaralama" suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli Semahat Y. iddianame kabul edilirse İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar