Karadeniz'de Rus mayını temizliği görüntüleri ilk kez ortaya çıktı

Karadeniz'de Rus mayını temizliği görüntüleri ilk kez ortaya çıktı
Rusya Ukrayna savaşı sonrası Karadeniz'de sürüklenmeye başlayan ve İstanbul Boğazı'na kadar gelen mayınlar TSK'ya bağlı uzman ekipler tarafından tek tek toplanıp imha edildi. O anların görüntüleri ise ilk kez ortaya çıktı.

İMHA GÖRÜNTÜLERİ İLK DEFA ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle Karadeniz''e bırakılan mayınlar Türk karasularına kadar geldi. Tespit edilen mayınlar uzman ekipler tarafından denizden toplanarak güvenli bir şekilde imha edildi. O anların görüntüleri ise ilk kez ortaya çıktı.

İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında bulunan mayınların imha edilme anları Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. İstanbul Boğazı açıkları ve İğneada açıklarında mayın bulunmuştu. Mayınlar Mayın Filosu Komutanlığı ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timleri tarafından etkisiz hale getirilerek imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı mayınların imha edildikleri anlara ilişkin görüntüleri, "Mayın Filosu Komutanlığımız ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin birliği SAS Timlerimiz, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle denizlerimizde oluşabilecek mayın tehdidine karşı her türlü tedbiri alarak görev yapıyor. Mayınlar tespit ve teşhis sonrası büyük bir titizlikle imha ediliyor." notuyla paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığından sürüklenen mayınlarla ilgili dün yapılan açıklamada, Karadeniz''de mayın gözetleme faaliyetlerinin havadan ve denizden devam ettiği, SAS timlerinin yüksek hazırlık durumuna geçirildiği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Romanya ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına devam edildiği ifade edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar