Karaciğeri yenileyen besinler nelerdir?

Karaciğeri yenileyen besinler nelerdir?
Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğerin yenilenmesinde sağlıklı beslenme büyük bir önem taşıyor. Toksinleri atarak yenilenmeyi sağlayan bazı besinler, karaciğer sağlığını doğrudan etkiliyor.

Uzmanlar çeşitli araştırmalar sonucunda karaciğeri yenileyen besinleri ortaya çıkardı. Karaciğer sağlığı için günde mutlaka 2-3 litre su içilmesi gerekir. 

ENGİNAR

Enginarı asla diyetinizden çıkarmamalısınız. Sonuçta, sadece karaciğeriniz için değil aynı zamanda pankreasınız için de iyidir.Doğal enzimleri, yağların sindirimiyle ilişkili olan tüm süreçlerin rejeneratörleri, koruyucuları ve iyileştiricileri olarak görev yaparlar.

KAHVALTIDAN ÖNCE BİR DİŞ SARIMSAK

Boş bir mide üzerine bir diş sarımsak yemek muhtemelen doğal tıptaki en klasik reçetedir.

Sarımsak ağız kokusuna neden olur ancak karaciğer fonksiyonunuzu optimum bir hale getirmek ve kilo vermek istiyorsanız, her sabah boş mideye bir diş sarımsak yemenizi öneririz.

GÜNDE 1 TANE GREYFURT

Greyfurt sağlıklı bir karaciğer için muhteşem bir meyvedir. Yüksek C vitamini içeriği ve antioksidanları karaciğerin doğal arınma işlevlerine yardımcı olur. Kahvaltıda bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içebilirsiniz.

KARABUĞDAY

Bazı hormonların işlenmesine yardımcı olmak için, karaciğer koruyucusu olarak işlev gören bir bileşik olan inositol sayesinde karabuğdayın yağ metabolizmasını düzenleyerek karaciğerinizin yenilenmesini sağlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar