Karaciğer nakli bekleyen öğretim üyesi Dr. Kerim Karagöz’e 'Etik Kurulu' engeli

Karaciğer nakli bekleyen öğretim üyesi  Dr. Kerim Karagöz’e 'Etik Kurulu' engeli
Öğretim Üyesi Dr. Kerim Karagöz, 2017 yılından bu yana karaciğerinin iflas etmesi nedeniyle organ nakli olmayı bekliyor. Ancak Karagöz'ün umutları 'Etik Kurulu'na takıldı.

Karaciğer nakline 'Etik Kurulu' engel oldu

Yaklaşık dört yıldır tedavisi süren ve organ nakli bekleyen Karagöz için donör aranmaya başlandı. İki sene süren arayışın ardından kadavralardan sonuç çıkmaması üzerine canlı bir donör bulundu.

Gönüllü olarak karaciğerinin bir kısmını vermeye razı olan donör ile Dr. Kerim Karagöz, organ naklinin yapılması için Etik Kurulu değerlendirmesine alındı.

ONAY ÇIKMADI

İstanbul Bakırköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde toplanan Etik Kurulu, donör olan kişi ile yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. 4'üncü dereceye kadar olan akrabalar dışındaki canlı donörden yapılacak nakiller için zorunlu olan Etik Kurulu onayı, Kerim Karagöz’ün organ nakli için çıkmadı.

MADDİ MENFAAT ŞÜPHESİ

Toplantı sonrasında kesin bir kanıt göstermeyen Etik Kurulu, başvurunun ‘donör ve hastanın birbirini yeterince tanımaması nedeniyle maddi menfaat şüphesi uyandırması’ üzerine reddedildiğini bildirdi. Etik kurul kararının mahkemeye taşınarak iptal edilmesinin söz konusu olduğu belirtildi. (DHA)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar