Kar görmeye giderken yolda mahsur kaldılar

Kar görmeye giderken yolda mahsur kaldılar
Osmaniye’nin Zorkun Yaylası'na kar görmek için araçlarıyla çıkan vatandaşlar, dönüşte buzlanma nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu mahsur kaldı. Yoldaki buzlanma nedeniyle araçlarında mahsur kalan çok sayıda kişi AFAD, İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı.

Osmaniye'de Zorkun Yaylası'nda yoldaki buzlanma nedeniyle araçlarında mahsur kalan çok sayıda kişi kurtarıldı.

Sabah saatlerinde araçlarıyla yaylaya çıkanlar, dönüşe geçtiklerinde yoldaki buzlanma yüzünden ilerlemekte zorluk çekti.

Çok sayıda kişi, kayan araçların yolu kapatması nedeniyle mahsur kaldı. 

İhbar üzerine olay yerine giden AFAD, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu yol trafiğe açılarak araçlarda mahsur kalanlar kurtarıldı.

AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, yaptığı açıklamada, 150 aracın mahsur kaldığını, yolun açılmasıyla çok sayıda kişinin kurtarıldığını söyledi.

Yolun kaygan olması yüzünden üç aracın kaza yaptığını ifade eden Bulut, "Greyderle yolların tamamı temizlendi. Yalnız havanın soğuk olması nedeniyle yolda buzlanma var. Karayollarından gelen iki yol tuzlama aracı çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda yolda kalan araç yok. Yoldaki buzlanmadan kaynaklı ufak çaplı kazalar var. Sadece 15 kadar araç bulundukları yerde bırakıldı, araçlarda bulunanlar da tahliye edildi." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar