Kapıkule-Halkalı tren seferleri başladı

Kapıkule-Halkalı tren seferleri başladı
Korona virüs tedbirleri kapsamında ara verilen trenler bugün yeniden seferlere başladı. Kapıkule-Halkalı treni de bu sabah, HES kodu kontrolü yapılıp, ateşleri ölçülerek alınan yolcularıyla ilk seferini gerçekleştirdi.

Tren seferleri başladı!

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçen yıl Mart ayında durdurulan tren seferleri yeniden başladı.  12701sefer sayılı Kapıkule-Halkalı seferini yapan yolcu treni de bu sabah saat 07.25'de Kapıkule Garı'ndan kalkarak, 07.48'de yolcularını almak için Edirne Garı'na geldi. Gardaki 6 yolcu, trene HES kodu sorgulaması yapılıp, ateşleri ölçülerek alındı.

kapikule-halkali-treni-1-yil-sonra-sefere-basladi-3361-dhaphoto7.jpg

Mesafe kurallarına göre bekleme salonunda trenin gelmesini bekleyen yolcular uzun bir aranın ardından tren yolculuğu yaşayacakları için heyecanlı olduklarını söylediler.

Tren ile ilk defa seyahat edeceğini söyleyen Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ahmet Şamil Bayar, "İlk defa tren yolculuğu yapacağım. Bu nedenle çok heyecanlıyım. Ekonomik olduğu için seçtim. Süre farkı da pek yok, yaklaşık yarım saat daha uzun. Bu da sorun değil" dedi.

 

kapikule-halkali-treni-1-yil-sonra-sefere-basladi-3361-dhaphoto2.jpg

GÜNDE TEK SEFER YAPACAK

Kapıkule-Halkalı treni, Lüleburgaz, Çorlu, Çerkezköy, Çatalca'nın da aralarında bulunduğu 20 durağa uğruyor. Ispartakule'nin ardından Halkalı Garı'na ulaşıyor. Tren günde tek sefer yapacak. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar