Kanser hastaları Korona'dan korunmak için ne yapmalı?

Kanser hastaları Korona'dan korunmak için ne yapmalı?
Uzmanlar Korona virüs salgınından korunması için kanser hastalarının öncelikli olarak yapması gerekenleri açıkladı.

Kanser hastaları Korona'dan korunmak için ne yapmalı?

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Eralp kanser hastalarında yeni Korona virüs enfeksiyonunun bulaşma riskinin ve enfeksiyona ait komplikasyonların daha yüksek görülebildiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle hastalarımızda tedavi kararı; tedavi hedefleri, hastanın genel durumu ve yan etkilerle mücadele gücü dikkate alınarak bireysel olarak veriliyor” diyor.

Prof. Dr. Yeşim Eralp kanser hastalarının Korona virüse (COVID – 19) karşı almaları gereken önlemleri şöyle sıralıyor: 

  • ''Sağlık Bakanlığı'nın ve hekiminizin Korona virüse karşı önerdikleri korunma yöntemlerini mutlaka uygulayın.
  • Hekiminizle iletişim kurarak tedavinizde ki sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda bilgi edinin. Sağlığınızla ilgili bir şikayetiniz yoksa, hekiminiz genel durumunuzu değerlendirerek rutin kontrolünüzü erteleyebilir.
  • Hastaneye mümkünse toplu taşıma aracıyla gitmeyin. Toplu taşıma aracı kullanmanız gerekiyorsa, 1.5 metrelik sosyal mesafeyi koruyun, araçtan iner inmez ellerinizi dezenfektanla iyice temizleyin.
  • Yine bulaşma riskine karşı hastaneye tek bir refakatçi ile gelmeniz önemli. Birkaç refakatçinin eşlik etmesi gereken bir durum söz konusu ise; polikliniğe ulaştığınızda tek bir refakatçiyle kalın.
  • Dışarı çıkarken mutlaka maske ve eldiven kullanın. Evde ise dışarıdan riskli bir birey gelmediği sürece maske takmanıza gerek yok.
  • Hastaneden eve geldiğinizde ayakkabılarınızı dışarıda çıkartın. Tüm yıkanabilir parçaları, eve gelir gelmez, başka çamaşırlarla karıştırmadan yıkayın. Tüm yıkanmaz parçaları da mümkünse dışarıda, gece boyunca havalandırın.''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar