Kanal İstanbul'un iptali için kritik gün! Mahkeme önünde gerginlik yaşandı

Kanal İstanbul'un iptali için kritik gün! Mahkeme önünde gerginlik yaşandı
Kanal İstanbul'un iptali için bilirkişi heyeti keşfe gitti. Mahkeme önünde gerginlik yaşandı.

Kanal İstanbul''un iptali için bilirkişi heyeti keşfe gitti. Mahkeme önünde gerginlik yaşandı. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, uyuşmazlığın, teknik yönden açıklığa kavuşturulabilmesi için alanında uzman bilirkişilerin görüşüne başvurulmasını gerekli gördü. Mahkeme, yürütmenin durdurulması istemi hakkında, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra karar verilmesine hükmetti. 24 Mart 2022 günü için keşif ve incelemesi kararı aldı.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, keşif sürecine ilişkin kararı HKP’ye gönderdi. Kararda keşfin sağlıklı ve verimli olabilmesi dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandı. Kanal İstanbul Projesine karşı açılan tüm dava dosyalarının birleştirildiği belirtilen kararda, “Her bir dosya hakkında keşif ve bilirkişi incelemesi kararı verilerek tüm davacı tarafların keşfin icrasına katılımının öngörüldüğü hususunun özellikle bilinmesi ancak yine bu sebepten ötürü de bazı uygulama yöntemlerine başvurulması zorunluluğu doğduğunun kabul edilmesi gerekir” denildi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bilirkişi heyetiyle yöntemi belirlemeye çalışıyoruz. Keşif öncesi itirazlarımızı sunmak ve alanı ona göre dolaşmalarını istedik. Salonda da, mahkeme önünde de, bölgede de hazırız, bekliyoruz!" denildi.

(HalkTV)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar