Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetine itiraz geldi

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetine itiraz geldi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, tarafsız olmadıkları gerekçesiyle Kanal İstanbul'a karşı açılan davada mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetine itiraz etti.

Kanal İstanbul’a karşı açılan davada mahkeme bilirkişi heyetini belirledi. Mahkemenin belirlediği 15 kişilik bilirkişi heyetine Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) itiraz etti. İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi Başkanlığına itiraz dilekçesi veren TMMOB heyetin tarafsız kişilerden oluşmadığını söyledi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre;  İktidarın ‘çılgın proje’ olarak adlandırdığı Kanal İstanbul’a karşı açılan davada mahkemenin belirlediği bilirkişilere Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) itiraz etti. Davanın görüldüğü İstanbul 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na itiraz dilekçesi veren TMMOB, heyette yer alan bazı isimlerin tarafsız ve objektif olmadığına dikkat çekti.

TMMOB’un verdiği dilekçede, bilirkişi heyetindeki bazı kişilerin iktidara yakınlığıyla bilinen, siyanürle altın aramayı destekleyen ve öğrenciyi tehdit ettiği iddia edilen akademisyenlerden oluştuğu belirtildi. Dilekçede ayrıca, Kanal İstanbul’un ÇED raporu için danışmanlık hizmeti sunan İTÜ ve İstanbul Üniversitesi kadrosundaki bazı öğretim üyelerinin de tayin edilmesine vurgu yapıldı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar