Kanal İstanbul, Avrupa'nın lağımı olacak

Kanal İstanbul, Avrupa'nın lağımı olacak
Yüksek mimar ve kent bilimci Ahmet Vefik Alp, Kanal İstanbul projesi nedeniyle yaşanacak çevre sorunları yüzünden Marmara Denizi’nin Avrupa’nın lağımına dönüşeceğine iddia ederek, “Bu proje bir yapay afet” şeklindeki ifadeleri kullandı.

İlk defa dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında "Çılgın Proje" olarak duyurulan Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili tartışmalar devam ediyor.

1994 ve 1999 yerel seçimlerinde MHP'nin İBB Başkan adayı olan ve bir çok büyük projeye imza atan tanınmış yüksek mühendis, kent bilimci Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp, konuyla ilgili Independent Türkçe'ye açıklamalar yaptı.

"BU PROJE YAPILIRSA MARMARA DENİZİ, AVRUPA'NIN LAĞIMI OLACAK"

Alp açıklamasında, "Bu proje yapılırsa Marmara Denizi, Avrupa’nın lağımı olacak. Tuna Nehri bütün Orta Avrupa’nın pisliğini Karadeniz’e boşaltıyor. Zaten Boğaz’dan bir kısım geçiyor ama Boğaz’da yılların oluşturduğu bir doğa olayı var. Karadeniz’in suları üstten, Marmara’nın suları ise alttan diğer tarafa akıyor. Bu sayede çok fazla pislik Marmara’ya akmıyor. Buna rağmen Marmara Denizi komada bir deniz. Şimdi burayı açarsak hem Tuna’ya yakın hem de daha dar alan olduğu için debisi fazla olacak. Bütün Tuna’nın pisliği ve Küçükçekmece Gölü’nün altında olduğu belirtilen çöplük Marmara’ya akacak, Marmara bitecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar