Kanadalılar: Kraliçe değil, seçilmiş devlet başkanı istiyoruz

Kanadalılar: Kraliçe değil, seçilmiş devlet başkanı istiyoruz
İngiliz Milletler Topluluğu'na üye ülke Kanada'da, halkın yarıya yakınının ülkeyi İngiltere Kraliçesi yerine seçilmiş bir devlet başkanının temsil etmesini istediği tespit edildi.

Kraliçe Elizabeth'e karşı ayaklandılar

Kanada’da yapılan bir anket, halk arasında monarşiyi bırakma arzusunun yüzde 45 ile son yıllarda kaydedilen en yüksek seviyede olduğunu ortaya koydu.

Kamuoyu araştırma kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ankete katılan Kanadalıların yüzde 45'i, Kraliçe yerine seçilmiş bir devlet başkanına sahip olmayı tercih ettiklerini bildirdi.

Bu tercihin, Şubat 2020'de şirket tarafından yapılan benzer bir ankete kıyasla 13 puan artarak "tarihi düzeyde" olduğuna işaret edildi.

Katılımcıların yüzde 24’ü Kanada'nın bir monarşi olarak kalmasını istediklerini söylerken, yüzde 18'i "bunu hiçbir şekilde umursamadığını" ve yüzde 13'ü de kararsız olduğunu ifade etti.

Ankete katılan 35-54 yaş arası erkeklerde yüzde 51'e çıkan monarşi karşıtı görüş, ayrılıkçı fikirleri ile bilinen Quebec eyaleti sakinlerinde ise yüzde 57 ile en üst seviyeye ulaştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar