Kalp krizi geçirenler hastaneye gitmiyor: İşte sebebi...

Kalp krizi geçirenler hastaneye gitmiyor: İşte sebebi...
Korona virüs dolaylı olarak ölümlere sebep olabiliyor. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, pandemi döneminde kalp krizi geçiren hastaların yarısının hastaneye başvurmadığını söyledi.

Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, insanları uyararak “Göğüs ortasında beş dakikadan uzun süre yaygın yanıcı ve sıkıştırıcı ağrı yaşayan ve diğer kalp krizi belirtilerini gösteren vatandaşlarımızdan, hemen 112 ambulansı arayıp yardım istemelerini rica ediyoruz. Korona virüs kaparım korkusuyla hayatınızı riske atmayın, tedavi için altın değerinde olan vakti kaybetmeyelim” diye konuştu. Erol, korona virüs salgını öncesi dönemde ortalama bin 800 civarında hastanın olduğunu ancak salgınla beraber bu sayının ortalama 900'e kadar düştüğünü söyledi.

dfdfvdf.jpg

"HASTALAR GEÇ GELİYOR"

"Kalp krizlerinin azaldığını düşünmüyoruz" diyen Erol hastaneye gelen hastaların da geç ulaştığını ifade etti. Erol konuşmasına şöyle devam etti:
“Gelen hastalarımız da geç geliyorlar, öyle de bir sorun var. Bir kısmı hiç gelmiyor, gelen hastalar da geç geliyorlar. Geç gelince de o altın saatlerini kaybediyorlar, kalp kası ölüyor. Siz onlara geç dönemde ne kadar müdahale etseniz de yarar almanız daha az oluyor. Sonuçta hastane içi kalp yetersizliği, şok gelişmesi, ölüm hemen hemen 2 kat artıyor bu korana döneminde.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar