Kahvaltıda sakın tüketmeyin! Ömrü en az 14 yıl kısaltıyor

Kahvaltıda sakın tüketmeyin! Ömrü en az 14 yıl kısaltıyor
Sabah kahvaltılarını daha düşük kalorilerde tutan bireylerin yüksek kalori alanlara oranla daha yüksek tatlı açlığı hissettiği ortaya çıktı. Bu etkilerin tümü ise ortalama yaşam süresinin 14 yıla kadar kısalmasına neden olabileceği vurgulandı.

KAHVALTIDA SAKIN TÜKETMEYİN! ÖMRÜ EN AZ 14 YIL KISALTIYOR

Diyetisyenler, kahvaltı alışkanlıklarınızın yaşam sürenizi bile etkilediği konusunda uyarılarda bulundu.

Güne nasıl başladığınız, neyi ve ne kadar yediğiniz sağlığınızı direkt olarak etkiler. Unutmayın ki bu kahvaltı alışkanlıkları kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinizi arttırarak bunlara bağlı olarak ömrünüzü kısaltabilir.

Kahvaltı yapan kişiler ek olarak kan şekeri ve insülin seviyelerinde de iyileşme bildirdiler. Ve daha zengin bir kahvaltı hazırlamanız için farklı bir neden de aynı çalışmada açıklanan farklı bir sonuç.

Sabah kahvaltılarını daha düşük kalorilerde tutan bireylerin yüksek kalori alanlara oranla daha yüksek tatlı açlığı hissettiğini ortaya koydu. Bu etkilerin tümü ise ortalama yaşam süresinin 14 yıla kadar kısalmasına neden olabilmektedir.

MEYVE SULARI DİYABET RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Diabetes Care dergisinin 2019 yılının Eylül ayında yayınlanan bir çalışmada %100 meyve suylarının alınımını yarım fincan arttırmanın küresel ölüm riski sırasında 10. sırada olan diyabet riskini %16 oranında arttırdığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar meyve suyu yerine çok daha fazla lif içeren meyve tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunun altını çiziyor.

GREYFURTUN BİLİNMEYEN YAN ETKİSİ

Kahvaltılarda yemeğin yanında bir bardak taze greyfurt suyu içmeyi seviyorsanız ancak düzenli ilaç kullananlardansanız tekrar düşünmeniz gerekiyor. Otoriteler greyfurt suyunun ilaçlarla etkileşime girerek istenmeyen yan etkilere sebep olabileceğini vurgulamaktadır.

Özellikle kolesterol ve kan basıncını düşüren ilaçlar gibi kronik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçların kana daha fazla karışmasına neden olabilen greyfurt suyu dikkatli tüketilmelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar