Kahvaltı sofraları da zamlanacak! Süt, yoğurt ve peynir fiyatlarında büyük artış

Kahvaltı sofraları da zamlanacak! Süt, yoğurt ve peynir fiyatlarında büyük artış
Döviz kurlarındaki hareketlilik birlikte gıda fiyatlarına gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Çiğ süt fiyatlarına yüzde 46 oranında zam yapıldı. Bu artıştan yoğurt ve peynir fiyatları da etkilenecek.

2018 yılında başlayan ekonomik kriz, pandemi ile birlikte etkisi arttırırken; geçtiğimiz hafta yaşanan 'kara salı'nın ardından her geçen gün daha da hissedilir hale geldi. 

Özellikle akaryakıta ve gıdaya gelen zamlar, yurttaşların yaşamını zorlaştırırken; zam kervanına yeni bir gıda ürünü eklendi. 

BİR ZAM DA SÜTE

Dünya Gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiğ süte zam yüzde 46 oranında zam geldiğini, yoğurt ve peynirinin fiyatlarında da gelen zamla birlikte artış yaşanacağını yazdı. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yıldırım, ''Çiğ süt referans fiyatı 4 lira 70 kuruş Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatını 3 lira 20 kuruştan 8 Aralık 2021’den itibaren geçerli 4 lira 70 kuruşa çıkardı Destek litre başına 20 kuruş oldu. Geçerlilik süresi yok, süt yem paritesi 1.1’e düştüğünde tekrar toplanılacak'' ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar