Kahramanmaraş, Siirt ve Gaziantep'te yüz yüze eğitime geçildi!

Kahramanmaraş, Siirt ve Gaziantep'te yüz yüze eğitime geçildi!
Korona virüs risk haritasına göre, düşük ve orta riskli olan kimi illerde yüz yüze eğitime başlandı. Kahramanmaraş, Siirt ve Gaziantep'te öğrenciler için ders zili çaldı.

O illerde yüz yüze eğitime başlandı!

Korona virüs nedeniyle uzun bir süredir okullarından uzak kalan öğrenciler, bugün itibari ile okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuştu. Kahramanmaraş'ta yüz yüze eğitimin başladığı okullardan biri olan Hasan Balcı İlkokulu'nda korona virüs tedbirleri kapsamında öğrencilerin bir kısmı bayrak törenine katılırken, diğerleri İstiklal Marşı'nın sınıflarından okudu. Törende konuşan Okul Müdürü Hüseyin Daşcı, öğrencilerden temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarını isteyerek, "Kesinlikle özel eşyalarınız arkadaşlarınızla paylaşmıyorsunuz. Temizliğimize özellikle dikkat ediyoruz, maskemizi ayarlıyoruz, mesafeye özellikle dikkat ediyoruz. Birbirimiz özledik ama bu süreçte sarılmıyoruz" dedi. Okulların açılmasına öğrenciler kadar veliler de çok sevindi. He öğretenler hem de veliler okulların bir daha kapanmaması temennisinde bulunup en kısa sürede eski düzene dönülmesi temennisinde bulundu. Seyreltilmiş sınıflarda ders gören öğrencilerin mutlulukları ise yüzlerine yansıdı.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER KATEGORİSİNDE 

Korona virüsle mücadelede kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından düşük riskli iller kategorisindeki Siirt'te yüz yüze eğitime başlandı. Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okullarında yüz yüze tam zamanlı eğitime geçilmesine yönelik karar alandı. Kararın ardından düşük riskli iller kategorisinde yer alan Siirt'te de yüz yüze eğitim başladı. 

yjyghgh.jpg

Valilikten, alınan karara ilişkin yapılan açıklamada, "Birleştirilmiş sınıflı okullar ve köy vb. seyrek nüfuslu okullar yüz yüze tam zamanlı eğitime geçilmesine, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitime geçilmesine, ortaokul 5-6 ve 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitime geçilmesine, ortaokul 8. sınıflarda haftada 12 ila 22 saat ve seyreltilmiş olacak şekilde yüz yüze eğitime geçilmesine, liselerin hazırlık, 9-10 ve 11. sınıflarında seyreltilmiş olacak şekilde haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitime geçilmesine, liselerin 12. sınıflarında seyreltilmiş olacak şekilde haftada 16 ila 24 saat yüz yüze eğitime geçilmesine, destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin devamına, sınavların seyreltilmiş sınıflarda yapılmasına oy birliğiyle karar verildi" denildi. 

GAZİANTEP'TE DE DERS ZİLİ ÇALDI

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, normalleşme süreciyle birlikte 74 okulda 5 bin 349 öğrenci, yüz yüze eğitime başladı. Risk haritasında orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep'te yüz yüze eğitime başlandı. Uzun süre okullarından uzak kalan öğrenciler, bugün öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Sabah saatlerinde okullarına gelen öğrenciler, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak İstiklal Marşı okuyup sınıflarına geçti. Yeniden sıralarına oturan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar