Kadınlar hangi erkek vücutlarından hoşlanıyor?

Kadınlar hangi erkek vücutlarından hoşlanıyor?
Bir sevgiliniz varsa ve mükemmel bir vücuda sahip değilseniz, ona erkeklerde ne tür bir vücudu sevdiğini sorun. Muhtemelen alacağınız cevap sizi hiç de tatmin etmeyecek. Yapılan bir araştırmaya göre mükemmel baklavalara sahip bir karın, kaslı bir pazı, yukarı aşağıya hareket edebilen kaslı bir göğüs yanıtı almıyorsanız size yalan söylüyor olabilir.

Queensland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada fiziksel gücün erkeklerin vücudunu ne denli çekici hale getirdiğine dair bir çalışma yürütüldü. Yüzü görünmeyen sadece vücudu görünür olan erkek fotoğrafları, erkeklerin cazibelerini ve fiziksel güçlerini değerlendirmeleri istenen kadın gruplarına gösterildi.

Fotoğraflardaki erkeklerin bazıları sadece üniversite öğrencisiydi. Diğerler haftada üç ile beş saat arasında spor yapan kişilerdi. Bütün resimlerdeki erkeklerin güçlü yönleri test edildi.

Araştırmada ortaya çıkan bulgularda daha zayıf ve kadınsı plan erkek vücutlarını tercih eden tek bir kadın bile olmadığı ortaya kondu.

Çalışma sonucunda erkeklerin kadınların gözünde ne denli çekici olduklarının en büyük belirleyicisinin, onların fiziksel güçleri olduğu anlaşıldı.

En çekici olduğu düşünülen erkeklerin %70 aynı zamanda en güçlü olarak yorumlanıyor. Aynı zamanda kadınlar uzun boylu ve zayıf erkeklerden hoşlanıyorlar.

Bu araştırmayla ortaya konan verilere göre kadınlar fit vücuda sahip olan ve kaslı erkekleri beğeniyor. Bu erkekler kadınlara daha çekici gelirken, aynı zamanda kaslı ve fit erkekler kadınlar tarafından güçlü de bulunuyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar