Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Kadın cinayetini aklama vahşeti!

Muğla'da kaybolduktan sonra cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin  vahşeti Türkiye'yi defalarca sarstı… Defalarca diyorum, çünkü bu vahşetin ardından yapılan yorumlar, yazılan yazılar en az Pınar'ın öldürülmesi kadar vicdanı olanlar için büyük bir vahşet!

Öyle ki bir cinayeti nasıl aklarız, bir cinayeti nasıl mahallelere yıkarız zihniyetinin vahşetini yaşadık. İnsanın olduğu her yerde, her çatı altında kötü şeyler yaşanabileceği gerçeğini unutarak…

Evliymiş Pınar'ın erkek arkadaşı ve katili olan şahıs, babaymış… Elbette böyle bir ilişki kabul edilemez. Her iki tarafı da ayıplabilirsiniz bu sebeple. Eyvallah! Eyvallah da, ama bir cinayetin ardından yapılıyorsa, o zaman bu ayıplama ayıptır!

Dahası, her satırı irin gibi olan yazılara da şahit olduk bu vesileyle. Mesela, Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'nun Pınar Gültekin'in öldürülmesini "Mustafa Kemal'in getirdiği çağdaş hayat koşulları"na bağlaması gibi…

Hunharca işlenmiş bir cinayetin bütün faturasını çarpıtarak tanımlanan bir "çağdaş hayat tarzı"na kesmek! Peki, erkeğe ayrı, kadına ayrı kurallar koymak da aynı tarzın ürünü mü? Kaderin şu garip cilvesine bakın ki, 18 yıldır İslamcı bir zihniyetin yönettiği ülkede kadına şiddetin tavan yapmasının, cinsel istismarın çocuklara kadar hiç olmadığı oranda inmesinin nedeni "Mustafa Kemal'in getirdiği çağdaş hayat koşulları"ndan kaynaklı!

İnsan olmanın, olabilmenin gereklerini kavrayıp yerine getirebilmenin, insanlık şuuruna ermenin hiç önemi yok demek ki… İyi bir insan olamadıktan sonra, en sağlam Atatürkçü, milliyetçi, alnı secdeden kalkmayan bir müslüman olsanız ne olur? Vicdan, içinizdeki Tanrı'nın sesidir ve vicdanı körelmiş bir insanın siyasi ya da sosyal mahallesi onu insan yapmaz!

İnsanlığı çok kirlettiniz, bitirdiniz. Biz bittik, ama siz hâlâ bitmediniz... Parçaladınız..! Plazalardan attınız..! Çocuklarının önünde bıçakladınız, ormanda boğup varilin içine koyarak gömdünüz, Meydan dayağı attınız! Ülkeyi kocaman bir kadın mezarlığı yaptınız!

Yaşamak çok basit oysa. Çocukları sev, onlarla oyna, gül, eğlen, ilgilen. Hayvanları sev, onları besle, ilgilen. Doğayı sev, doğayı koru, kolla, kirletme.

Ve kadını sev! Annen olduğu için sev, kardeşin olduğu için sev, eşin olduğu için sev, arkadaşın olduğu için sev, ama önce insan olduğu için sev! Koru, kolla, ilgilen, saygı duy, öncelik tanı, değer ver…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları