Kadıköy'de motosikletli Doğu Türkistan eylemi

Kadıköy'de motosikletli Doğu Türkistan eylemi
Çin hükümetinin Doğu Türkistanlılara uyguladığı insanlık dışı politikalara kamuoyundaki tepki her geçen gün artıyor. Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplanan motosikletliler Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünü protesto etti. Sık sık sloganların atıldığı eylem, yapılan açıklamaların ardından son buldu.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne kamuoyundaki tepki her geçen gün büyürken Çin'in insanlık dışı politikalarına çeşitli sivil toplum kuruluşları da eylemleri ile tepki göstermeye devam ediyor.

Türkiye Motosiklet Platformu adına yapılan açıklamada, “Müslüman Uygurlar her türlü hak ihlaline ve dini vecibelerini yapmamaları yolunda baskıya maruz bırakılmaktadırlar. Her platformda yaşanan bu dramın duyurulması ve hatırlatılması gerekmektedir. Bizler, Doğu Türkistanlı, Uygur Türkü kardeşlerimizin yanındayız" denildi.

Türkistan Dernekleri açıklama yapan Yusuf Yusufoğlu da, Doğu Türkistanlıların Çin hükümetinin baskılarına maruz kaldıklarını vurguladı. Sık sık sloganların atıldığı eylem açıklamaların ardından son buldu.

motosikletlilerden-dogu-turkistan-eylemi-1504-dhaphoto2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar