Kadıköy'de deniz çekilince tedirgin eden görüntü ortaya çıktı!

Kadıköy'de deniz çekilince tedirgin eden görüntü ortaya çıktı!
Kadıköy ve Caddebostan sahillerinde deniz seviyesinde değişiklikler oldu. Caddebostan'da deniz suyunun çekilmesiyle kayalıklar ortaya çıktı. Çevre halkı İzmir depreminde sahilin çekilmesini akıllarına getirerek tedirgin oldu.

Caddebostan'da korkutan görüntü!

Kadıköy, Caddebostan ve Suadiye sahillerinde deniz suyu adeta çekildi. Deniz suyunun çekilmesiyle kayalıklar da görünmeye başladı. Deniz duyunun bu kadar geri çekilmesi çevre halkı tarafından depremin habercisi olarak yorumlandı.

havadan-fotograflarla-kadikoy-caddebostanda-deniz-cekildi-tedirginlik-yasandi-3067-dhaphoto1.jpg

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı, Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, yaşanan durumun depremle ilgisi olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Kadıköy kıyılarındaki su çekilmesini depreme bağlayamayız. Onlar ancak Endonezya gibi ada ülkelerinde olabiliyor. Bazen deprem öncesinde adada sular çekiliyor, adada değişiklikler olabiliyor. Fakat biz öyle bir ülke değiliz. Yılın bu zamanlarında yağışlara bağlı olarak meteorolojik şartlardan dolayı hatta karadan denize doğru olan rüzgarlarda sular çekilir. Eğer su derinliği de yoksa, sığ ise metrelerce su geriye çekilir. Bu durumlarda da insanlar genelde ‘deprem mi olacak’ düşüncesine sevk ediyor. Bu doğru değil. Aynı şekilde çok karlı dönemlerde su dağlarda tutulduğu için dere ve akarsular vasıtasıyla denizi besleyemez ve su seviyesi yine düşer. Yani buna benzer meteorlojik koşullardan dolayı bu su gerilemesi olmuştur. Bunun depremle bir ilgisi yok” dedi.

havadan-fotograflarla-kadikoy-caddebostanda-deniz-cekildi-tedirginlik-yasandi-3067-dhaphoto14.jpg

"BURASI NORMALDE DENİZDİ"

Caddebostan Sahili'nde bulunan ve suların çekilmesinden endişelenen bir vatandaş, “Burası normalde denizdi. İnsanlar hatta burada denize giriyordu. Fakat şu an gördüğünüz gibi deniz tamamen çekilmiş durumda. Tabii biz de ister istemez bazı endişelere kapılıyoruz. Depremle ilgili bazı haberler dolanıyor internette. Bu suyun çekilmesi normal midir, ondan tam emin değiliz." diye konuştu. 

havadan-fotograflarla-kadikoy-caddebostanda-deniz-cekildi-tedirginlik-yasandi-3067-dhaphoto4.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar