Kadıköy'de biber gazlı, plastik mermili müdahale

Kadıköy'de biber gazlı, plastik mermili müdahale
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki dün yaşanan gözaltıların ardından, emek ve demokrasi güçleri tarafından bugün akşam saatlerinde Kadıköy Rıhtım'da yapılması planlanan eyleme, polis sert müdahalede bulundu.

Kadıköy'de biber gazlı müdahale

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan dünkü eylemde 159 kişinin gözaltına alınması bugün Kadıköy’de planlanan eylemde protesto edilmek istendi. Demokratik kitle örgütleri ve birçok siyasi parti temsilcisi, engellemelere rağmen Rıhtım’da toplanmaya başladı.

Valiliğin ve Kaymakamlığın yasakladığı eylemde, toplanan vatandaşlara polis müdahale etti.

Polis, eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtirek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti.

Polis, anonslar ardından biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu. Polis, eylemdeki öğrencileri  gözaltına almaya başladı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Kadıköy'de yaşayan vatandaşlar, polisin öğrencilere karşı sert müdahalesini protesto etmek için ve camlarından tencere, tava çaldı.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKTAN YASAK AÇIKLAMASI

Emek, barış ve demokrasi güçleri, dün Boğaziçi üniversitesindeki polis ablukası ve öğrencilerin gözaltına alınmasına karşı saat 18'de Kadıköy'e eylem çağrısı yapmış, İstanbul Valiliği'nin açıklamasının ardından Kadıköy Kaymakamlığı bugün ilçede 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklamıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar