Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Kabul etmemek lazım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde şarkıcı Karsu ile birlikte yemek yaptı.

Online yayın platformu Twitch'in en çok bilinen isimleri arasında yer alan 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, İmamoğlu'nun yemek formatlı yayınını eleştirdi ve hesabından 'Niye?' diye sorarak paylaşım yaptı.

Yaptığı eleştiri üzerine tepki alan 'Jahrein', ikinci bir paylaşım yaparak kendisine gelen tepkilere "Bu videonun prodüksiyonunun İBB bütçesinden ödendiğini ve bu bütçenin İstanbul gibi bir şehirde illa ki daha faydalı bir yerde harcanabileceğini düşünemeyen fanboyların elinden oy alma hakkının alınması lazım gerçekten. Az fanboyluk, daha fazla vatandaşlık bilinci pls. Tşk" ifadeleriyle yanıt verdi.

Attığı tweetin ardından CHP'nin kendisine ulaştığını ve konuya ilişkin açıklama yaptığını belirten 'Jahrein' "CHP'den ulaştılar. Karsu bu videoda para almadan bulunmuş. Ekip İmamoğlu'nun kendi PR ekibiymiş. Sadece nohutu İBB'den almışlar. (mutfaktan) Halkın parasıyla 1 kase humus yenmiş. Afiyet olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İçim rahatladı. Gerisi önemli değil" dedi.

Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, bir tweet atarak, İBB tarafından Karsu'ya 170 Bin TL'lik konser ücreti ödendiğini açıkladı ve şunları söyledi:

"Bugün Karsu ve Ekrem İmamoğlu videosunda gördüğüm suni pr çalışmasına o kadar negatif yükseldim ki... Kendimi tutamadım ve 'bunun parası nereden geliyor?' sorusunu sordum. Sorarken de dangalakça cümleler kurdum. İddiadan çok itham ettim. Yanlıştı. Bu konudaki özürüm baki.

Eşimin dayısı ve eşi misafirimizdi. Şimdi çıktılar. Onlar gider gitmez içime düşen o kurtu öldürmek adına ekap'a girdim ve ihalelere göz atmaya başladım. Bir de en göreyim:

AKP'ye yakın sanatçılar devlet bütçeli ihaleli konserlere çıkıp bir sürü para alınca sinirden duvarları yumruklamadık mı? (ben yumrukladım. Twit de attım) Cumhurbaşkanı'yla çay içip yine bizim vergimizle konser vermesi kanımıza dokundu değil mi?

Bizdense de sıkıntı var kardeşim. Sanatçı konserini yapıp tabii ki parasını alacak ama  kişisel PR'da boy göstermeyecek. Hangi para hangi act için ödendi ben nereden bileyim? Sorgulamak da en doğal hakkım."

Evine ekmek almakta zorlanan ya da alamayan yüzlerce hatta binlerce aile var.

Elbette Türkiye genelinde aileler bu sorunu yaşıyor ama bizim konumuz İstanbul.

Müzik ve eğlence sektöründe çalışanlar aç kalmasın diyerek uğraşan, seslerini duyurmaya çalışan da bizlerdik.

Şimdi, gerektiğinde bunun yanlış olduğunu söyleyecek de bizleriz.

Böyle durumlara gerektiğinde de itiraz etmek lazım!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları