Kabinede damat krizi! Albayrak, yer alacak mı?

Kabinede damat krizi! Albayrak, yer alacak mı?
AKP'de yerel seçimlerden sonra parti ve kabinede değişikliğe gidileceği durumları boşa çıkarken, olası bir kabine revizyonunda Erdoğan'ın Berat Albayrak hakkındaki kararı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın olası bir kabine revizyonunda özellikle tepkilerin yoğunlaştığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ilgili kararının ne olacağı merak ediliyor. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, özellikle Ekrem İmamoğlu’nun 806 bin fark atması sonucunu doğuran İstanbul seçiminin yenilenmesinde etkisi olduğu belirtilen Albayrak, hem parti tabanından hem de parti içinden gelen tepkilerin hedefindeki isim. 

Parti kulislerinde, Erdoğan’ın kabinede bir değişiklik yapacağı güçlü şekilde dile getiriliyor, ancak bunun yeni yasama yılına doğru olacağı, ekonomide yaşanacak gelişmelerin de bekleneceği dile getiriliyor. Kulislerde, “Merkez Bankası faizi düşürdü. Yıl sonuna kadar enflasyon daha da düşecektir. Ekonomide yaşanacak olumlu gelişmeler ekonomi yönetiminde bir değişiklik yapılması gerekliliğini de ortadan kaldırabilir” yorumları yapılıyor. Erdoğan’ın gelişmeleri de değerlendirerek dışarıdan atanan bakanlar dışında kabinede kapsamlı bir değişiklik yapmayabileceği belirtiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar