Kabine toplantısından fatura yardımı çıktı | Peki doğalgaz desteği nasıl alınacak

Kabine toplantısından fatura yardımı çıktı | Peki doğalgaz desteği nasıl alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında doğalgaz desteği müjdesinde bulundu. Peki Doğalgaz desteği nasıl alınacak? İşte fatura yardımı almak isteyenlerin yapması gerekenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 doğalgaz desteğini açıkladı. Daha önce kömür yardımı olarak ödenen yakayacak yardımları 2022 yılında doğalgaz fatura desteği olarak alınabilecek. Peki kim nereye başvuru yaparak devlet destekleri ödemelerinden faydalanacak. Sgkbulteni.com'un haberine göre işte 2022 yılı ödemelerine ilişkin detaylar. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOĞALGAZ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Kabine toplantısında doğalgaz desteğine ilişkin detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında geçmiş dönemden bu zamana kadar sağlanan devlet yardımları hakkında bilgi verdi. 

Salgın döneminde doğalgaz fiyatlarının dünyada 6 kat ile 10 kart arttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan biz her konuda olduğu gibi enerji fiyatları hususunda vatandaşımızı koruyacak bir yol izledik, dedi. Elektrik ve doğalgaz faturalarında sağlanan ödemeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz sene içerisinde elektrik fiyatlarının yarısını sağladıklarını açıkladı.

2022 yılı için sağlanacak destek ödemeleri hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizde 2002 yılında 150 KW elektrik ve 125 m3 doğalgaz kullanımı karşılığında asgari ücretin %47'sini oluşturuyordu. Şimdi ise aynı kullanım asgari ücretin %13'ü sevisindedir. Görüldüğü gibi vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." açıklamasında bulundu. Bu açıklama kapsamında daha önceden kömür desteği olarak sağlanan yakacak yardımları, doğalgaz kullanan aileler için fatura desteği olarak alınabilecek. 

Vatandaşlar doğalgaz desteği ödemelerini kömür yardımı başvurusunda bulundukları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından alabilecekler. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar