Kabine değişikliği mi, Cumhurbaşkanı yardımcısı ataması mı?

Kabine değişikliği mi, Cumhurbaşkanı yardımcısı ataması mı?
Siyasi kulislerde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişiklik mi yapılacağı Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak mı atanacağı konuşuluyor.

Kamuoyunda kabine değişikliğine ilişkin beklentiler artarken siyasi kulislerde kabine değişikliği yerine Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak atanabileceği de ifade ediliyor.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre AK Parti’li bir yetkili kabine değişikliği tartışmalarına ilişkin, “Biz dizayn edilen bir parti değiliz. Biz dışarıdaki kalabalığın galeyanına göre iş yapmıyoruz. Kabine Cumhurbaşkanımızın tasarrufundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tasarrufunda olan bir karar başkasının referansıyla, belirleyiciliğiyle Cumhurbaşkanımız bunu kabul etmez. Dayatmalarla değişiklik olmaz” değerlendirmesini yaptı.

KABİNEDE BİRDEN FAZLA CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YER ALABİLİR

Anayasaya göre Cumhurbaşkanı bir veya daha fazla Cumhurbaşkanı yardımcısı atayabiliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde şu anda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Fuat Oktay bulunuyor. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı birden daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabiliyor.

GÖZLER 1 EKİM’DE AÇILACAK YENİ YASAMA DÖNEMİNDE

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde andiçiyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona eriyor.

BİNALİ YILDIRIM CUMHURBAKANI YARDIMCISI MI?

Siyasi kulislerde AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde odasının hazır olduğu iddiası konuşuluyor.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kabine konusundaki sözlerine AK Partili bir yetkili, “İttifakın bu tür yaklaşımları olabilir, söyler ama kararı verecek kişi, bu konuda ki tasarruf doğrudan Cumhurbaşkanımızın şahsına ait yetkidir” görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar