Jeff Bezos, Amazon’daki görevini bırakıyor

Jeff Bezos, Amazon’daki görevini bırakıyor
Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, üst yönetimdeki görevini bırakıyor. Bezos, ‘yeni girişimlere odaklanmak için’ görevini Andy Jassy’ye devredecek.

Jeff Bezos görevini bırakıyor

ABD’li e-ticaret, bulut bilişim ve dijital içerik şirketi Amazon’un kurucusu ve Jeff Bezos, şirketin üst yönetimindeki görevinden (CEO) ayrılmaya karar verdi.

26 yıllık görevini bırakacak olan 57 yaşındaki Bezos, diğer girişimlere odaklamak için ‘zaman ve enerji’ bulmak amacıyla CEO’luk görevinden ayrılacağını ancak şirketin yönetim kurulu başkanı pozisyonunda kalmaya devam edeceğini söyledi.

Amazon CEO’luğunu şirketin bulut bilişim alanını yöneten Andy Jassy'ye devredecek olan Bezos, çalışanlara yazdığı mektubunda, “Amazon'un CEO'su olmak büyük bir sorumluluk ve oldukça tüketici bir görev. Böyle bir sorumluluğa sahipseniz başka bir şeye dikkat ayırmanız oldukça zor” dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre görev değişimi bu yılın ikinci yarısında gerçekleşecek.

184 milyar dolar serveti bulunan Bezos, dünyanın en zengin iki kişisinden biri. 2021'in ilk haftasında Tesla ve SpaceX’in patronu Elon Musk, 186 milyar dolarlık servete ulaşarak, uzun süredir zirvede yer alan Bezos'u geride bırakmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar