Japon milyarder Ay arkadaşı arıyordu: Kaç kişi başvurdu?

Japon milyarder Ay arkadaşı arıyordu: Kaç kişi başvurdu?
2023’te Ay’ın ilk turisti olacak olan Yusaku Maezawa’nın söz konusu yolculuk için kendisine yol arkadaşı aradığı ilanına 20 bin kadın başvurdu.

Elon Musk’ın SpaceX şirketine ait Starship roketiyle Ay’a ilk yolculuğu yapacak kişi olan Japon milyarder Yusaku Maezawa geçen hafta bu yolculukta kendisine eşlik edecek bir kadın arkadaş aradığını duyurmuştu. Fransız Haber Ajansı’nın haberine göre milyarder iş insanı 17 Ocak’ta sürenin dolmasının ardından 20 bin kadının başvuru yaptığını açıkladı.

44 yaşındaki Maezawa, bir televizyon kanalında 2023’te gerçekleştireceği yolculuğu “özel bir kadınla” yapmak istediğini söylemiş ve adaylardan düzenleyeceği çöpçatan etkinliği için başvuru yapmasını talep etmişti.

Maezawa’nın ilanında adayların 20 yaşın üzerinde ve bekar olmaları şartı aranırken, başvuranlardan ayrıca ‘aşk tanılama testini’ doldurmaları da istenilmişti. “Maezawa karşınızda ‘gaz çıkarsa’ tepkiniz ne olurdu?” gibi sorular testte cevaplanması istenen sorular arasındaydı.

Ay’ın ilk turistik yolcusu olacak olan milyarder Japon, söz konusu masraflı ziyaretini gerçekleştirmek için sahibi olduğu Japonya’nın en büyük alışveriş sitesi Zozotown’ın yüzde 30’unu 2.7 milyar dolara (yaklaşık 17 milyar lira) satmıştı.

Japon milyarderle seyahat etmeye hak kazanan ‘talihli’ mart sonunda kamuoyuyla paylaşılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar