İzmir'de 131 yıllık tarihi binaya 'manzara keyfi' için PVC balkon yaptırıldı

İzmir'de 131 yıllık tarihi binaya 'manzara keyfi' için PVC balkon yaptırıldı
İzmir’in ilk saat kulesinin bulunduğu, 2. Abdülhamit döneminden kalma tarihi binaya kaçak PVC doğrama yaptırıldığı ortaya çıktı. PVC balkon yaptırılması TCDD İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Modernizasyon Servis Müdür Vekili Cüneyt Can’ın İzmir’e TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanması ile başladı.

131 yıllık tarihi binaya PVC balkon!

İzmir’in ilk saat kulesinin bulunduğu, 2. Abdülhamit döneminden kalma tarihi binaya kaçak PVC doğrama yaptırıldığı ortaya çıktı. ANKA'nın haberine göre, PVC balkon yaptırılması TCDD İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Modernizasyon Servis Müdür Vekili Cüneyt Can’ın İzmir’e TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanması ile başladı. Can, geçen yıl Ağustos’ta ailesiyle birlikte, TCDD lojmanı olarak kullanılan Alsancak Garı yerleşkesindeki tarihi binaya çıktı. Kentin ilk saat kulesinin de bulunduğu, 2. Abdülhamit döneminden kalma, 131 yıllık tarihi binaya yerleşen Can’ın ilk işi, içeri çok gürültü girmesine yol açtığını düşündüğü balkon için harekete geçmek oldu.

KORUMA KURULUNUN İTİRAZINA RAĞMEN

İddiaya göre, balkonu PVC doğramayla kapattırmaya yönelik tadilat talebi önce Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na iletildi. Tarihi binaya sadece 50 metre uzaklıkta bulunan İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gelen yanıtta, koruma altındaki tescilli tarihi binada hiçbir işlem yapılamayacağı bildirildi. Ancak koruma kurulunun itirazına rağmen, Can ve ailesinin taşınmasından bir ay sonra, tarihi binada inşaata başlandı. Günlerce süren tadilatın ardından tarihi binanın balkonu, PVC doğrama ve cam ile kapatıldı.

MÜTEAHHİT TANIDIK

Tarihi binadaki PVC doğrama işinin, kaçak olduğu için ihaleye çıkılamadığından, genellikle TCDD’ye çalışan müteahhit Davut Ö.’ye yaptırıldığı ve kurumun başka bir birimindeki tamirat işinin içinde gösterildiği iddia edildi.

SEKİZ KINAMA ALTI UYARI 

Tüm bu işlemlerin, Cüneyt Can’ın ricacı olduğu mevkidaşı 'emlaktan sorumlu' TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Yurtçu’nun talimatıyla yapıldığı öne sürüldü. Yurtçu’nun usulsüz işlemleri nedeniyle daha önce de hakkında sekiz kınama ve altı uyarı dosyası bulunduğu, ancak TCDD Genel Müdürlüğü’nce soruşturma izni verilmediği belirtildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar